Martin Károly Krimi

Pri Jadranoch požiar ďalšieho auta: Citroën celý v plameňoch!

Po necelých troch mesiacoch od otrasného výbuchu, pri ktorom zomrel mestský poslanec a právnik Marek Rakovský (†29) zhorelo v Žiari ďalšie auto. Tentokrát auto vzačalo horieť v noci.

Ilustračný obrázok k článku Pri Jadranoch požiar ďalšieho auta: Citroën celý v plameňoch!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Osobné auto Citroën Xantia sa vznietilo krátko pre 1 hodinou po polnoci. „Počul som dva výbuchy, neskôr vychádzal spoza Jadranov už len biely dym,“ hovorí pre portál Žiar24 Peter (31), ktorý býva neďaleko Chrástekovej ulice.

Polícia ale narozdiel od verejnej popravy Mareka Rakovského, ktorá sa stala 2. júla, nezačala v tomto prípade trestné konanie. „V tomto prípade nešlo o cudzie zavinenie,“ uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva poliajného zboru, Mária Faltániová.

Na mieste podľa hovorcu krajských hasičov, Erika Piatera, zasahovali 4 hasiči s technikou. „Auto bolo celé v plameňoch a hrozilo, že sa od neho chytí aj vedľa zaparkované vozidlo,“ dodáva Piater. Pravdepodobne samovznietenie auta, zapríčinené jeho techickými problémami, sa podarilo žiarskym hasičom uhasiť. Ochránili aj okolitý majetok, čím uchránili hodnotu za takmer 5 000 eur. Majiteľovi auta vznikla škoda približne za 1000 eur.

Zhorené auto pri Jadranoch
3
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM