Barbara Dallosová Správy

Pri oprave ťahu cez Kremnické Bane robotníkov prekvapil nález: Posunie to termín?

Rekonštrukcia frekventovaného úseku pri Kremnici prebieha už mesiace. Najnovšie narazili pracovníci na banskú štôlňu. Zisťovali sme, čo to zmení.

Ilustračný obrázok k článku Pri oprave ťahu cez Kremnické Bane robotníkov prekvapil nález: Posunie to termín?
Zdroj: TASR

Hlavný ťah pri Kremnici je uzavretý už niekoľko mesiacov. Cestu na Kremnické Bane (I/65) podmyla prívalová voda pri silných dažďoch ešte v lete minulého roka. Situácia, ktorú spôsobila živelná pohroma, sa dotkla vodičov, hromadnej dopravy i obyvateľov blízkych lokalít.

Slovenská správa ciest (SSC) odštartovala rekonštrukciu zničeného úseku v októbri 2016. Podľa zmluvy, ktorú zverejnila SSC, zákazku dostali dodávatelia Kremnica – Metrostav, a.s., Praha a Líniové stavby, a.s., Bratislava. Lehota výstavby je podľa zmluvy 380 dní od odovzdania staveniska, to znamená, že s dokončením sa počíta v novembri 2017.

Rekonštrukcia cesty cez Kremnické Bane prebieha aj v týchto týždňoch. Najnovšie pracovníkov na úseku prekvapil nález. Ako pre Žiar24 potvrdila súčasná hovorkyňa SSC Lucia Karelová, robotníci pri prácach narazili na banskú štôlňu. ,,Po preskúmaní štôlne kompetentnými zástupcami navrhne projektant riešenie na jej sanáciu," uviedla Karelová.

Na otázku, či môže nečakaný nález pohnúť s termínom dokončenia, hovorkyňa reagovala: ,,Podľa predbežného vyjadrenia projektanta sa nejedná o zložité technické riešenie, takže neovplyvní termín ukončenia stavby."

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM