Martin Károly Rôzne

Pri poliklinike pribudne parkovisko

Kremnica - Na ostatnom mestskom zastupiteľstve, ktoré sa uskutočnilo v apríli tohto roku, poslanci odsúhlasili aj 17 000 Eur na vybudovanie parkoviska na Matunákovej ulici. V priebehu roku by tu malo pribudnúť 24 parkovacích miest.

Návrh v mestskom parlamente na túto investíciu predniesla viceprimátorka Lujza Pračková. „Bola to požiadavka občanov ktorý na tejto ulici bývajú, ale zároveň sa vyrieši aj problém s parkovaním návštevníkom polikliniky,“ tvrdí Lujza Pračková, ktorá si myslí, že táto plocha môže byť v budúcnosti využívaná aj pri väčších mestských podujatiach ,ako záchytné parkovisko.

Presný termín začatia prác ešte nie je známy,“ tvrdí Mariana Donovalová z oddelenia výstavby a životného prostredia kremnického mestského úradu. Mesto sa podľa nej nechystá najať si na túto výstavbu externú firmu. „Peniaze sa použijú na nákup materiálu, práce budú vykonávať mestské Technické služby,“ dodala.

V súčasnosti sa dolaďujú detaily projektu. Nové parkovacie plochy budú zachádzať podľa Donovalovej približne 1 meter do zelene parku na Matunákovej ulici. Kremničania sa budú musieť vzdať aj priľahlého chodníka.

Parkovisko by malo prioritne slúžiť pre návštevníkov kremnickej polikliniky.

/mak/

Parkovisko Kca
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM