Barbara Dallosová Správy

Pri Žiari má vyrásť raj pre vyznavačov motokrosu: Dráhu chce starosta stavať za peniaze z obecnej kasy

Dedinská samospráva plánuje vybudovať mimo zastavaného územia motokrosovú dráhu. Vyznavačov tohto koníčka je vraj medzi miestnymi dosť, dráha by mala vyrásť za peniaze z obecnej kasy...

Ilustračný obrázok k článku Pri Žiari má vyrásť raj pre vyznavačov motokrosu: Dráhu chce starosta stavať za peniaze z obecnej kasy
Zdroj: TASR

Obec Jastrabá v Žiarskom okrese chce vybudovať motokrosovú dráhu. Slúžiť by mala na tréningové a rekreačné jazdy miestnych motokrosových jazdcov. Vyplýva to zo zámeru, ktorý obec predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Ako uviedol starosta Vojtech Sklenár, pre jej vybudovanie sa rozhodli pre veľký záujem o motokrosový šport medzi miestnymi, ale aj ľuďmi z vedľajšej obce. Takýmto spôsobom chcú tiež zabrániť nelegálnemu jazdeniu na iných pozemkoch. ,,Takto im vyhradíme priestor, kde môžu jazdiť," dodal. Náklady na vybudovanie dráhy sa odhadujú približne na 3 000 eur, obec chce výstavbu zaplatiť z vlastného rozpočtu.

Dráha, ktorej prevádzkovateľom by mala byť obec, bude mať celkovú rozlohu asi 10 300 štvorcových metrov. Dlhá by mala byť približne 2570 metrov, široká približne štyri metre a jej terénne prevýšenie je približne 50 metrov.

Ako uvádza obec v návrhu, motokrosová dráha sa má počas roka využívať prevažne na tréningy a rekreačné jazdy, ktoré musia byť vopred dohodnuté. Využitie dráhy sa predpokladá približne pre 10 až 15 kusov motocyklov resp. štvorkoliek. Prevádzka dráhy bude určená prevádzkovým poriadkom. Keďže ide o rekreačnú motokrosovú dráhu, bude voľne priechodná, prípadne iba s jednoduchým bezpečnostným oplotením. Rovnako sa neuvažuje o vybudovaní verejného osvetlenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM