Správy

Pri Žiari vyrástla bytovka z netradičných materiálov: Cena nájomného je tak nízka, že ľudia o byty prejavili veľký záujem

V Kosoríne pri Žiari nad Hronom sa už čoskoro budú sťahovať prví obyvatelia do ôsmich nových nájomných bytov. K bytovke, ktorá je krátko pred kolaudáciou, by mala v budúcnosti pribudnúť aj druhá. O byty je totiž podľa starostu Ľuboša Finku veľký záujem.

Ilustračný obrázok k článku Pri Žiari vyrástla bytovka z netradičných materiálov: Cena nájomného je tak nízka, že ľudia o byty prejavili veľký záujem
Zdroj: Webnoviny.sk

Obec začala s výstavbou bytov ešte minulý rok, od júna by sa podľa starostu mohlo v nej aj bývať. „Máme veľký záujem o byty. Cena nájomného je taká nízka, že ľudia majú o to záujem,“ podotkol Finka.

Netradičné materiály

Na výstavbu bytového domu boli podľa jeho slov použité nové netradičné materiály, ktoré sa vyznačujú vynikajúcimi tepelnoizolačnými a tiež zvukovo izolačnými vlastnosťami. Aj vďaka tomu sa obci podarilo znížiť náklady na minimum.

Výstavba druhej bytovky

Pre veľký záujem by chcela samospráva začať aj s výstavbou druhej bytovky. „Robili sme prieskum o predbežnom záujme. Podľa toho sa rozhodneme. Je to síce schválené aj zastupiteľstvom, no pokiaľ sa počet záujemcov nenaplní, nebudeme vybavovať ani stavebné povolenie,“ podotkol Finka. Starosta verí, že sa takýmto spôsobom podarí obci so 430 obyvateľmi zastabilizovať obyvateľstvo a udržať v nej najmä mladé rodiny s deťmi.

Stavia sa aj predajňa potravín

V Kosoríne začali okrem toho aj s výstavbou obecnej predajne potravín. „Buduje sa to s pomocou brigádnikov a z vlastného rozpočtu z ušetrených peňazí,“ vysvetlil starosta s tým, že budovu potom dá obec do podnájmu.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM