Barbara Dallosová Správy

Primátor Antal ohlásil spoluprácu s parlamentnou stranou: Chce vstúpiť do veľkej politiky

Ponuku na spoluprácu s parlamentnou stranou Antal prijal. Týmto spôsobom chce riešiť žiarske problémy na celoštátnej úrovni, reč je i osade Pod Kortínou. Spolupráca by podľa jeho slov mohla vyústiť aj do kandidatúry v budúcoročných parlamentných voľbách.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Antal ohlásil spoluprácu s parlamentnou stranou: Chce vstúpiť do veľkej politiky
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedol primátor Žiaru, ponuku strany Most – Híd dôkladne zvažoval. Dôvodom, ktorý ho presvedčil, mal byť nedostatok kompetencií samosprávy pri riešení zásadných ťažkostí mesta.

Most má pomôcť i s Kortínou

„Zistil som, že niektoré problémy sa dajú riešiť len na celoštátnej úrovni,“ vysvetľuje Antal. „Hovorím predovšetkým o nelegálnej osade Pod Kortínou a súvislostiach s ňou spojenými. Z pozície primátora som bezmocný riešiť tento problém a stále narážam na rôzne bariéry. U predstaviteľov strany Most – Híd som našiel úprimnú snahu predložiť reálne a systémové riešenia tzv. rómskeho problému a hlavne ochotu počúvať ľudí z regiónov, ktorí sa s týmto problémom každý deň boria.“

Chce zabojovať o kreslo v NR SR

V otázke členstva v strane a prípadnej kandidatúry vo voľbách do NR SR má Peter Antal jasno. Hoci so stranou nadväzuje spoluprácu, stranícke tričko podmienkou nie je.

„Veľmi si cením, že podmienka vstupu do strany nepadla. Ponuku na spoluprácu som prijal aj pre to, že by som chcel kandidovať v parlamentných voľbách. V prípade zvolenia by som ako poslanec NR SR mal oveľa väčšie možnosti riešiť zásadné problémy Žiaru nad Hronom a jeho okolia. Samozrejme, toto rozhodnutie nezávisí len odomňa ale aj od strany Most – Híd,“ informuje primátor mesta.

Na prípadné negatívne reakcie na tento krok je vraj prvý muž Žiaru pripravený. „Nie som naivný a viem, že veľa ľudí, ktorí sú zavalení predsudkami, bude mať voči tomu výhrady. Avšak myslím, že v Žiari žije mnoho pozitívnych a tolerantných ľudí, ktorí za mojimi rozhodnutiami budú vidieť reálnu snahu vyriešiť problémy nášho mesta a regiónu. Taktiež verím, že budú hodnotiť reálne kroky a reálne výsledky, ktoré ako primátor a možno v budúcnosti aj ako poslanec urobím a prinesiem. Preto verím, že to ľudia pochopia," zhodnotil Antal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM