Barbara Dallosová Správy Správy

Primátor Antal s takýmto návrhom: Nevšedná stavba priamo na žiarskom námestí?

Viete si predstaviť, že bude súčasťou panorámy žiarskeho centra nadrozmerná atrakcia? To zaujímalo primátora mesta Petra Antala na sociálnej sieti. Reakcie na seba nenechali dlho čakať.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Antal s takýmto návrhom: Nevšedná stavba priamo na žiarskom námestí?
Zdroj: Dnes24.sk

Ako žiarska radnica pred niekoľkými dňami oficiálne oznámila, v poradí tretia oddychová zóna v meste bude situovaná priamo na Námestí Matice slovenskej. Prvým tohto typu bolo športovisko na takzvanej Hviezdoške, ďalšou zónou, ktorá sa ešte stavia, je tá v časti Etapa.

Oddychová zóna na námestí, ktorá má zatraktívniť centrum, bude mať podobu letného pavilónu. Podľa slov primátora má byť cieľom pavilónu pritiahnuť do centra ľudí, priniesť deťom priestor na hru a dospelým možnosť stretnúť sa.

Veľká kĺzačka

Presná podoba novej stavby ešte nie je známa, na názor sa primátor pýta i samotných obyvateľov. Na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti sa Antal na Žiarčanov obrátil s otázkou týkajúcou sa prvku, ktorý by mohol byť súčasťou nového projektu.

,,Rôzne prvky z dreva prinesú v lete možnosť oddýchnuť si v tieni, posedieť si, nová kontajnerová zeleň zase lepší pocit. Celý zámer (štúdiu) vám predstavíme v marci. Teraz len jednu chuťovku – čo by ste povedali na nasledujúcu atrakciu (bol by to jeden z prvkov letného pavilónu)? Chcem poznať váš názor," zverejnil primátor na facebooku s priloženým linkom s popisom i fotkami tzv. Big slide, teda veľkej kĺzačky.

Ide o šmykľavku veľkých rozmerov so širokou klzkou plochou, na ktorej sa môže spúšťať súčasne niekoľko ľudí. Výstup na kĺzačku pritom tvoria rovnako nadrozmerné schody. Tie môžu poslúžiť aj ako miesto na sedenie.

Námestie nie je na pristávanie vrtuľníka

Lajky i komentáre začali okamžite pribúdať. Ako z nich bolo znať, niektorí Žiarčania sú z nápadu nadšení, iným sa nepozdáva.

,,Vychádzame zo základnej myšlienky, že námestie nemá byť o dlažbe a veľkej ploche na pristávanie vrtuľníka, ale na stretávanie ľudí. Preto riešime to, ako pritiahnuť rodiny s deťmi, ktoré sa budú mať kde zahrať a zároveň ich rodičia si budú môcť posedieť niekde v tieni a nie len na lavičke umiestnenej na slnku," vysvetlil primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM