Barbara Dallosová Správy

Primátor Antal vymení oktávku: Radnica bude kupovať nové reprezentačné auto

Tátoš, ktorý slúži pri práci prvému mužovi mesta, už má podľa radnice to najlepšie za sebou. Mesto vyčlenilo peniaze na nákup nového auta pre primátora a úradníkov.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Antal vymení oktávku: Radnica bude kupovať nové reprezentačné auto
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

V rámci druhej zmeny rozpočtu vyčlenili mestskí poslanci na ostatnom (23.6.) rokovaní finančné prostriedky na rôzne účely. Medzi nimi i 30 000 eur na osobné vozidlo Mestského úradu (MsÚ).

Škodovka dosluhuje

Momentálne slúži primátorovi mesta a podľa potreby aj ostatným zamestnancom žiarskej radnice na služobné cesty desať rokov stará Škoda Octavia. Ako uviedol vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, úradnícka škodovka má už najazdených bezmála 300 000 kilometrov.

,,Takejto triedy plánujeme zakúpiť aj nové vozidlo. Prebehne verejné obstarávanie, a teda tá suma môže byť aj o 10 000 eur nižšia. Nemá to byť žiadna limuzína, ale auto strednej triedy v cenovej relácii do 30 000 eur," priblížil Baláž.

Čítajte tiež: Štvrtý projekt nebude oddychová zóna: S Pod vŕškami má mesto iné plány

Pred rokom nákup odložili

Na nákup služobného vozidla vyčlenil Mestský úrad peniaze už pred vyše rokom. Priority sa však zmenili a 30 000 eur poputovalo inam.

Mesto v auguste minulého roka oznámilo, že peniaze vyčlenené na nákup vozidla presunie na rekonštrukciu spodnej časti ulice Štefana Moysesa. Opravy cesty i chodníka na tejto ulici odštartovali na jeseň.

Písali sme v článku: Nové služobné auto pre Antala asi tak rýchlo nebude: Peniaze sa plánujú presunúť aj na opravu cesty

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM