Katarína Reiterová Rôzne

Punč v Žarnovici zdarma, v Žiari za peniaze: Obidva sa vypili do poslednej kvapky

Už tradične ponúka primátor Žiaru počas vianočných trhov punč. Podobne, ale práve na Silvestra, tak robí aj primátor Žarnovice. Kým žarnovický silvestrovský puč dostanete zadarmo, za žiarsky sa platí. Peniaze však idú na dobrú vec.

Ilustračný obrázok k článku Punč v Žarnovici zdarma, v Žiari za peniaze: Obidva sa vypili do poslednej kvapky

Tohto roku ponúkal primátorský punč zastupujúci primátor Peter Antal, ktorému sa podarilo vyzbierať takmer 360 eur. Mesto Žiar peniaze už niekoľko rokov prerozdeľuje tak, že približne polovicu venuje niekomu, kto je v znevýhodnenej situácii a druhú polovicu venuje zväzu zdravotne postihnutých alebo dôchodcom.

„Z tejto vyzbieranej sumy išlo 180 eur pani Kuzmínovej, ktorá sama vychováva autistického syna a druhá polovica bola určená pre Klub dôchodcov,“ povedal pre žiar24 Antal a dodal, že sa vianočný punč predali do poslednej kvapky.

„Peniažky sa dostali k príjemcom darovacou zmluvou podpísanou medzi mestom Žiar a konkrétnym obdarovaným,“ doplnila k téme prednostka mestského úradu Mariana Páleníková.

Už tradíciou je v Žarnovici primátorský silvestrovský punč. Za ten však Žarnovičania platiť nemusia. „Tradične ponúkam primátorský punč zdarma, zdarma je aj varené víno alebo teplý čaj. Samozrejme, už tradične sa minulo všetko,“ povedal nám žarnovický primátor Kamil Danko.

Ilustračné foto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM