Martin Károly Futbal

Prípravke U10 turnaj v Nitre vôbec nevyšiel

Prípravka Pohronie U10 sa cez víkend zúčastnila halového turnaja v Nitre. Bol to prvý turnaj družstva v tomto roku a vôbec sa mu nevydaril.

Ilustračný obrázok k článku Prípravke U10 turnaj v Nitre vôbec nevyšiel
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Výsledky:

ŠK Slovan Bratislava – FK Pohronie 3:0

FK Slovan Levice – FK Pohronie 2:0

FC ViOn Zlaté Moravce – FK Pohronie 2:2

Góly: Sučák, Urgela

FC Nitra modrí – FK Pohronie 1:1

Gól: Hric

FC Nitra bieli – FK Pohronie 4:2

Góly: Rosenberg, Tatár

Pohronie: Žember, Tatár, Šuster, Urgela, Boška, Pivarči, T. Kukučka, Hric, Rosenberg, Sučák, Krčmár, Beňo, A. Kukučka

Strelci gólov: Sučák, Urgela, Hric, Rosenberg, Tatár

Umiestnenie: 5. miesto, 0 – 2 – 3 so skóre 5:12, 2 body

Konečné poradie turnaja: 1. FC Nitra bieli 12 b., 2. FK Slovan Levice 12 b., 3. ŠK Slovan Bratislava 9 b., 4. FC ViOn Zlaté Moravce 7 b., 5. FK Pohronie 2 b., 6. FC Nitra modrí 1 b.

Komentár trénera Rastislava Urgelu:

„Výsledkovo aj herne sme na prvom turnaji v tomto roku doslova prepadli. Napriek tomu, že sme neboli v tom najsilnejšom zložení (chýbali nám Skučka – choroba, Rajčan – hokej, alebo Olajec – na posledných tréningoch mal celkom slušnú formu a znovu pred turnajom ochorel…), sme mali určite ukázať viac. Výsledky ani tak neriešim, skôr obrovské chyby (toľko sme ich asi neurobili za celú jesennú časť), po ktorých sme zbytočne inkasovali. Dostali sme 12 gólov a neviem, či si súper niektoré z nich vypracoval po svojej akcii. Asi nie. Snažili sme sa hrať nám vlastný, kombinačný futbal, ku ktorému hráčov vedieme v tréningovom procese, ale prišla chyba a už sme prehrávali. Naopak, chyby súperov sa nám nepodarilo trestať aj z vyložených príležitostí! Strelili sme len 5 gólov. Takže sme si ani lepšie umiestnenie na tomto turnaji nezaslúžili. Skôr, ako to umiestnenie, však mrzia spomínané dôvody prečo sme zápasy nezvládli.“

Tréner Urgela zhodnotil i priebehy zápasov: „So Slovanom sme mali prvú gólovú šancu, ale gól sme dostali my po tečovanej strele. Potom znovu 3–4 šance na strelenie gólu, ale zase nič. Naopak, v závere, keď sme hru v snahe vyrovnať otvorili, sme v poslednej minúte dvakrát inkasovali a prehrali 0:3. Zápas s Levicami, tak to sa nedá hádam ani okomentovať. Zápas "bez šancí“ sme si prehrali sami hneď po obrovskej individuálnej chybe V. Tatára v 8 sekunde !!! zápasu, keď sa pustil do kľučiek do dvoch hráčov, stratil loptu a už sme prehrávali 0:1. Druhý gól zo zbytočného rohu si dal náš R. Beňo, keď nebol ani atakovaný protihráčom – 0:2. S Vionom sme sa trošku prebrali, odohrali vyrovnaný zápas, ktorý skončil remízou 2:2. Potom nás čakali dva výbery domácej Nitry. S prvým výberom modrých sme mali jednoznačne zvíťaziť po toľkých šanciach, čo sme mali, nakoniec z toho bola deľba bodov – 1:1. Bieli Nitrančania však už boli nad naše sily, aj keď sme s nimi držali krok do konca. Ešte v poslednej minúte sme hrali 2:2, no prišli zase dve hrubé chyby, konečná prehra 2:4 a celkovo 5. miesto. Treba sa z toho poučiť a pracovať ďalej na odstraňovaní nedostatkov, ktoré sa nám na turnaji vyskytli. Chlapci si vybrali „čierny deň“, ale ideme ďalej."

Prípravka U10
5
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM