Katarína Reiterová Rôzne

Problémy rodín pomáha riešiť Okáčik. Pripravuje pobyt pre deti a rodičov

Rekondično-integračným pobytom pre viac ako 30 detí a rodičov sa už tento mesiac skončí projekt "Svet s tebou ma baví", ktorý od septembra minulého roku realizuje OZ Okáčik v Žiari nad Hronom aj vďaka podpore z Fondu Hodina deťom.

„Spomínaný projekt je výsledkom skúsenosti dlhodobej pomoci, hľadania možnosti integrácie, riešenia problémov rodín so zdravotne znevýhodnenými deťmi,“ uviedla predsedníčka OZ Okáčik Ľubica Mokrošová. Zámerom tvorcov bolo pomôcť zdravotne znevýhodneným deťom včleniť sa do kolektívu zdravých rovesníkov a v spolupráci s odborníkmi prispieť k ich osobnému rastu, zlepšiť kvalitu ich života.

[blockquote]Klubová činnosť bola v bezbariérovom prostredí pod odborným vedením špeciálnych terapeutov so zameraním na komplexný rozvoj osobnosti dieťaťa, taktiež rozvoj tvorivosti a posilnenie sociálnej interakcie. Súčasťou stretnutí boli skupinové hry, relaxácia a rôzne druhy terapií. Rodičia bezplatne využívali služby poradenského a psychologického servisu.[/bloc­kquote]

„Aby sme zážitky detí umocnili a umožnili zrelaxovať sa aj rodičom, zúčastnia sa od 25. do 29. augusta tohto roku letného integračného pobytu. Počas piatich dní vytvoríme pre deti a ich rodičov pomocou motivačnej hry ‚oddychovo-tvorivý svet‘, ktorý im ponúkne možnosť vlastnej sebarealizácie,“ podotkla Mokrošová.

[blockquote]Pobyt je rozdelený do troch programových blokov. Doobeda absolvujú deti a rodičia arteterapiu, muzikoterapiu a dramatoterapiu. Pripravené sú prednášky, motivačné tréningy, skupinové, viaczmyslové a imaginatívne terapie, ktoré odbúravajú stres a prinášajú emočnú úľavu.[/blockquote]

[color=#cc0000]­[size=14]Bude aj párty[/size][/co­lor] Poobede, v rámci relax programu, ich čaká bazén, perlička, hydromasáže, rehabilitačné procedúry a podľa záujmu športové aktivity: lukostreľba, stolný tenis. Zahrajú si floorbal a tiež turnaj v bocii – Hokovce Boccia Cup 2012. Každý večer je pripravený zábavno-súťažný program – terapia humorom ako bude Párty Alias, Deti kontra rodičia.

„Každý dostane priestor aktívne spolurozhodovať a podieľať sa na príprave niektorých aktivít a nebyť len pasívnym pozorovateľom. Deti budú v závere pobytu prezentovať svoje zručnosti v podobe výstavy svojich výrobkov, hudby a tanca na verejnosti,“ dodala Mokrošová.

Žiar24/tasr Ilustračné foto.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM