Martin Károly Rôzne

Profesori v šoku: Prihlásilo sa viac ako 100 seniorov!

Žiarski seniori sú stále aktívni. Univerzita tretieho veku plánuje otvoriť v Žiari nad Hronom detašované pracovisko. Záujem študovať však potešil a prekvapil aj samotných organizátorov.

Podľa vedúcej odboru školstva v Žiari Marty Mergovej, najprv robili prieskum. Záujemcovia sa mohli prihlásiť a aj sa prihlásili do všetkých 14 študijných odborov. Študijný odbor však musí mať dostatočný počet záujemcov. „Na základe tohto prieskumu otvárame v v budúcom školskom roku odbor Starostlivosť o zdravie – cibrenie pamäte, Záhradníctvo, Kresba a maľba, Psychológia, Informačno-kominukačné technológie (IKT) a anglický jazykový kurz,“ upresnila Mergová.

Budúcich študentov tak čaká šesť semestrov. Stretávať sa budú na prednáškach raz za dva týždne. Jazykový kurz sa vyučuje raz týždenne. Akademický rok má dva semestre s celkovou výmerou 30 hodín. Začína imatrikuláciou a končí záverečnou skúškou. Prihlásiť do vybraných kurzov sa ešte stále môžete.

[size=14][color=#cc0000]­Zadarmo to nebude[/color][/si­ze] Zápisný poplatok pre dôchodcu je 40 eur, pracujúci zaplatí 70 eur. Za anglický kurz, ktorý má dvojnásobný počet hodín a za odbor Kresba a ITK zaplatíte zápisné 70 eur, bez ohľadu na to, či ide o dôchodcu, alebo o pracujúceho. Pripomeňme len, že na univerzitu tretieho veku sa môžete prihlásiť, ak máte viac ako 40 rokov a ukončenú strednú školu s maturitou.

[size=14][color=#cc0000]­Ešte sú voľné miesta[/color][/si­ze] Zápis na Univerzitu tretieho veku v Žiari nad Hronom sa bude konať** v pondelok 2. júla od 15.00 do 17.00 hodiny** v prvej budove Základnej školy na Ulici M. R. Štefánika. Úvod do štúdia sa bude konať tiež v priestoroch tejto základnej školy, a to 11. septembra o 16.00 hodine. Prihlášky nájdete na webovej stránke mesta či na odbore školstva. Doručiť ich treba na adresu: PhDr. Marta Mergová, Mestský úrad – Odbor školstva a športu, 065 01 Žiar nad Hronom.

Katarína Reiterová Ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM