Martin Károly Kremnica

Prvá poriadna snehová nádielka OBRAZOM: Kremnica sa zmenila na rozprávkové mesto

Kým v Žiar cez noc sneh len poprášil, Kremničania sa zobudili do bieleho rána. Približne 10 centimetrová nádielka nikoho nenechala na pochybách, že zima je tu. Radosť detí strieda zvuk lopát a pluhov.

Ilustračný obrázok k článku Prvá poriadna snehová nádielka OBRAZOM: Kremnica sa zmenila na rozprávkové mesto
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Je to krásne, len aby to vydržalo do vianoc,“ hovorí pani Janka (44), ktorá práve vyšla z domu a rozhliada sa po zasnežených kremnických uliciach. Jej sused ale už situáciu nekomentuje. Má lopatu v ruke, vyšla na ňho služba.

Žiarčania si na prvú snehovú nádielku budú musieť ešte asi počkať. „Je to len taký poprtašok a rýchlo sa topí,“ informuje Ivan z okresného mesta.

Ak vás zaujíma, ako sa bude počasie vyvýjať, prečítajte si dlhodobú predpoveď od žiarskeho meteorológa Jána Wolfa. Aké počasie očakávať v decembri? Pozrite si výhľad na najbližší mesiac…

V noci napadlo v Kremnici približne 10 cm snehu. Meteorológovia ale vydali na tento deň výstrahu 1 stupňa, pred tvorbou snehových závejov, ktorá trvá až do soboty večera 7. decembra. "V okrese Žiar nad Hronom sa očakáva MIESTAMI tvorba snehových jazykov a závejov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity, uvádza sa na stránke SHMU, s tým, že takýto jav je pre túto ročnú dobu bežný.

Kremnica pod snehom
12
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM