Barbara Dallosová Šport

Prvoligový basketbal: Žiarčania s prvou výhrou doma aj škaredým zranením, FOTO

Prvoligové zápasy priniesli Žiarčanom ťažkú prehru so stratou hráča, ale aj vybojované víťazstvo. Ako zhodnotil tréner, videli sme slušný basketbal.

Ilustračný obrázok k článku Prvoligový basketbal: Žiarčania s prvou výhrou doma aj škaredým zranením, FOTO
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Muži z Basketbalového klubu MŠK Žiar nad Hronom majú za sebou dva náročné súboje. Ťažký sobotný (22.10.) zápas si vyžiadal aj zranenie, v nedeľu (23.10.) si to ale Žiarčania vynahradili pocitom víťazstva.

Prehra aj zranenie Oravca

Stretnutie s Karlovkou opisuje žiarsky tréner Karol Kučera ako zápas dvoch úplne rozdielnych polčasov. V tom prvom mali navrch Žiarčania, v druhom sa však karta obrátila a žiaľ, tak zápas i skončil. Súper nás začal prekonávať až kým nedosiahol osem až desaťbodový náskok a ten si udržal počas celej štvrtej štvrtiny.

Podľa trénera však aj napriek výsledku naši hráči ukázali, že bojovnosť na ihrisku im nie je cudzia a tak diváci mohli niekoľkokrát zatlieskať tomu, ako sa srdnato bili o loptu na zemi.

,,Veľká škoda a veľká smola je, že sme prišli o ďalšieho hráča. Jozef Oravec si spravil výron v členku a bude out cca 2 mesiace. Bude nám veľmi chýbať tak v zápasovom, ako aj v tréningovom procese. Inak aj napriek prehre musím mojich hráčov pochváliť, odohrali výborný zápas zo silným súperom," skonštatoval na adresu svojich zverencov Kučera.

Výsledky

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – VŠEMvs Karlovka Bratislava „B“ 84:96 (22:21, 20:17, 22:32, 20:26,)
  • Body: Maroš Vrtík 28b.,Maroš Minárik 25b., Tomáš Nemčok 12., Lukáš Tkáč 8b., Daniel Javúrek 7b.,Vladimír Kašša 2b., Tomáš Krč 2b.,
  • Hrali: Peter Kaňa, Ľubomír Kuchár, Eduard Rajnoha
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Prvá výhra doma

Nedeľný zápas sa Žiarčanom podarilo otvoriť dobre. Na súpera z Trnavy si pripravili agresívnu obranu, ktorá priniesla výsledky. Po sobotnej prehre si žiarsky klub pripísal víťazstvo.

,,Snažili sme sa vytvoriť tlak na loptu v obrane a tlak na rozohrávačov súpera, čo sa nám aj podarilo. Často sme útočníkov Trnavy zdvojovali a po dobrej prvej obrannej rotácii v zo slabej strany sme získavali lopty a dosahovali sme ľahké koše z rýchleho protiútoku. Napriek tomu sme sa opäť nevyvarovali individualistickej hre, ktorá nám nesvedčí. Pokiaľ máme tranzíciu lopty, tak naša hra v útoku je nebezpečná a účinná. To si musia naši hráči uvedomiť. Som rád, že dnes si zahrali všetci hráči a aj mladí ešte vekom juniori dostali svoju minutáž," opísal dianie na palubovke tréner Kučera.

Ako na záver zhodnotil tréner, víkendové zápasy priniesli celkom slušný prvoligový mužský basketbal. ,,V sobotu sme síce prehrali, ale myslím si že sme podali obetavý výkon a hráčom nie je veľmi čo vyčítať doplatili sme na menšiu rotáciu hráčov. No a nedeľné vysoké víťazstvo nám musí dodať silu a sebavedomie do ďalších zápasov," dodal.

Výsledky

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – MBK AŠK Slávia Trnava 84 : 47 (19:15, 27:9, 22:12, 16:11)
  • Body: Róbert Rozim 21b., Maroš Minárik 19b., Maroš Vrtík 14b., Tomáš Nemčok 13 b.,Daniel Javúrek 13b., Vladimír Kašša 4b
  • Hrali: Tomáš Krč, Eduard Rajnoha, Peter Kaňa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM