Barbara Dallosová Kultúra

Prvý júnový víkend ako na dlani: Akcie, ktoré sa v Žiari a okolí oplatí zažiť

Leto sa rozbieha a s ním aj možnosti, ako využiť voľné dni po náročnom pracovnom týždni. Vyberte si a doprajte si reset.

Ilustračný obrázok k článku Prvý júnový víkend ako na dlani: Akcie, ktoré sa v Žiari a okolí oplatí zažiť
Zdroj: TASR

Prednášam teda som

štvrtok až nedeľa, Kremnica
Súťažná prehliadka v umeleckom prednese – Prednášam teda som, bude písať jedenásty ročník. Za vyše desaťročie svojej existencie ukázala mnoho talentov, vytvorila nemálo priateľstiev a dnes funguje so stabilnou medzinárodno účasťou.

KINOTIP: Piráti Karibiku: Salazarova pomsta

piatok o 17:00 hod. a nedeľa o 18:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Walt Disney uvádza ďalšie pokračovanie najslávnejšej pirátskej série. V novom dobrodružstve má Jack Sparrow opäť raz smolu a musí čeliť zatiaľ najdesivejšiemu nepriateľovi – mŕtvemu kapitánovi Salazarovi a jeho posádke duchov.

Majstrovstvá Slovenska v basketbale mladších minižiakov (U11)

piatok až nedeľa, Športová hala (ZUS aréna), Žiar nad Hronom
Veľká basketbalová udalosť sa z dôvodu rozhodnutia SBA uskutoční práve v našom meste. Od piatka do nedele tak šesť najlepších tímov z celého Slovenska systémom každý s každým zabojuje o titul majstra krajiny. Slávnostné otvorenie turnaja je plánované na piatok o 15:30 hod. Zápasy Žiaru nad Hronom: piatok 8:30 a 13:45, sobota 10:45 a 16:00, nedeľa 10:45.

Prvý Kremnický Juniáles a MDD

piatok od 9:00 hod., Ludovika, Kremnica
Kremnica pozýva na prvý Kremnický juniáles spojený s oslavami medzinárodného dňa detí, ktorý ponúkne bohatý program od rána až do neskorých nočných hodín.

Ľubo Šamo Project

piatok o 20:00 hod., Akropola, Kremnica
Ľubo Šamo Project je skupinou výnimočných hudobníkov z Martina, ktorých dal dokopy líder kapely, jazzový huslista Ľubo Šamo. Turné otvára otvárajú hudobníci práve koncertom v kremnickej Akropole.

Spomienková slávnosť výročia banského nešťastia

sobota o 16:00 hod., začiatok pri šachte Ferdinand
Kremnický banský spolok pozýva na spomienkovú slávnosť 574. výročia banského nešťastia v Šturci so sprievodom od šachty Ferdinand, ekumenickou bohoslužbou, kladením vencov pri pamätníku a posedením na Tancpľaci.

Lovčická heligónka

sobota o 14:30 hod., Lovčica-Trubín (Agačina)
Adrián Šuška v spolupráci s Poľovným združením Hrádok pozývajú na prvý ročník podujatia Lovčická heligónka, na ktorom sa predstavia známi heligónkári z celého Slovenska.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM