Barbara Dallosová Rôzne Šport Správy

Prvý raz v histórii majstrovstiev: Trasu šampiónov v Žiari si môžu skúsiť aj fanúšikovia

Vôbec prvý raz v histórii cyklistických majstrovstiev si okruh môžu vyskúšať aj hobby cyklisti. Medzi niekoľkými desiatkami prihlásených je aj primátor Peter Antal. Naberiete odvahu?

Ilustračný obrázok k článku Prvý raz v histórii majstrovstiev: Trasu šampiónov v Žiari si môžu skúsiť aj fanúšikovia
Zdroj: TASR

Žiar nad Hronom sa už dlhé mesiace pripravuje na prestížnu udalosť, spoločné Majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike 2017 (22. – 25. jún).

Prihlásiť sa môže ktokoľvek a na akomkoľvek bicykli

Ako v mene organizátorov informoval Martin Baláž zo žiarskeho Mestského úradu, prvýkrát v histórii šampionátu si môžu jeden majstrovský okruh vyskúšať aj hobby cyklisti, a to v rámci Verejných charitatívnych pretekov.

Charitatívne preteky sa uskutočnia v sobotu 24. júna so štartom o 13.30 hodine pred Mestským kultúrnym centrom na Ulici SNP 119 v Žiari nad Hronom. Pelotón povedie bývalý reprezentant a etapový víťaz Tour de France, ambasádor spoločného šampionátu, Ján Svorada, ktorý verí, že jazdy sa zúčastní čo najviac účastníkov všetkých vekových skupín.

Charitatívna jazda je novinkou na majstrovstvách a po prvýkrát si tak 28-kilometrový okruh budú môcť zajazdiť aj fanúšikovia cyklistiky či hobby cyklisti. Sedem takýchto okruhov v kategórii muži ELITE odjazdí aj fenomenálny Peter Sagan s ostatnými pretekármi. Do charitatívnych pretekov sa môže prihlásiť každý, bez vekového obmedzenia a prípustný je akýkoľvek bicykel. Štartovné je dobrovoľné a výťažok z neho organizátori venujú detskému oddeleniu v nemocnici v Žiari nad Hronom. Podľa výšky príspevku bude účastník pretekov zaradený do žrebovania tomboly o atraktívne ceny.

Skúsi to aj primátor

Majstrovský okruh si zajazdí aj primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal. „Všetkých hobby cyklistov pozývam na demonštrovanie lásky k tomuto športu. Bude to netradičné spestrenie spoločných majstrovstiev. „Hobíci“ môžu medzi sebou súťažiť alebo môžu okruh prejsť v pohodovom tempe v pelotóne. Každý si vyberie na čo sa cíti,“ hovorí žiarsky primátor. Záujemci sa môžu prihlasovať na webovej stránke www.cyklistika 2017.sk. Už teraz je do charitatívnej jazdy prihlásených viac ako 50 účastníkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM