Barbara Dallosová Kultúra Kultúra

Prvý žiarsky fantasy festival s výzvou: Hľadá sa tvár Geekfestu!

Festival pre priaznivcov sci-fi, fantasy a japonskej kultúry pod názvom Žiarsky Geekfest bude v našich končinách úplnou novinkou. Organizátori teraz prichádzajú s výzvou. Hľadajú niekoho, kto má dobrý nápad...

Ilustračný obrázok k článku Prvý žiarsky fantasy festival s výzvou: Hľadá sa tvár Geekfestu!
Zdroj: TASR

Festival vznikne z iniciatívy mladých ľudí z mesta a vychádza vraj z potreby. Na strednom Slovensku totiž festival s takouto tematikou absentuje. Žiarsky Geekfest sa uskutoční 25.-26.6.2016 v pri­estoroch MsKC.

Organizátori sľubujú bohatý program

Žiarsky Geekfest 2016 v rámci svojho programu prinesie okrem workshopov a prednášok aj súťaž o najlepší kostým, súťaže v kreslení, premietania noviniek aj klasík z filmového sveta sci-fi, fantasy a japonskej tvorby, premietania krátkych filmov autorov z Čiech a Slovenska, autorské čítania autorov sci-fi, steampunku, fantasy a autorov komiksov, či stolové hry v spolupráci s klubom spoločensých hier D20.

Kompletný program s časovým harmonogramom bude vonku už onedlho, portál Žiar24 vás ho ihneď prinesie na svojich stránkach.

Hľadá sa maskot

Na Geekfeste nebude núdza o súťaže kreatívneho charakteru, súťaže v spoločenských hrách, ako aj minisúťaže na spestrenie času. Jedna z nich ale prebieha už teraz. A to o návrh maskota.

,,Každý správny festival potrebuje maskota a my sme sa rozhodli, že s jeho návrhom nám pomôže práve jeden z vás! Ak radi kreslíte či maľujete, zapojte sa do súťaže a možno práve váš návrh bude zvečnený ako tvár nášho festivalu," vyzývajú organizátori.

Autor výhernej práce získa voľnú vstupenku na festival a tričko s motívom festivalu. Súťaž trvá do 15.5.2016, viac o jej pravidlách nájdete na webe podujatia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM