Barbara Dallosová Rôzne

Psíky, ktoré nemali toľko šťastia: Na nový domov čaká v žiarskom útulku 19 chlpáčov, FOTO

V žiarskom útulku sa to štvornohými tuláčikmi len tak hemží. Z toho, čím si niektorí z nich prešli, naozaj mrazí. Nepotrebujú pritom nič viac než trochu lásky. Možno práve tej vašej.

Ilustračný obrázok k článku Psíky, ktoré nemali toľko šťastia: Na nový domov čaká v žiarskom útulku 19 chlpáčov, FOTO
Zdroj: OZ Strážni anjeli

Tami (foto č. 1)

Tami je približne dvojročná fenka malého vzrastu. Je to poslušný a vychovaný psík, má stopercentné hygienické návyky, na majiteľov vie pokojne a trpezlivo počkať doma v pelechu alebo na posteli. Na vôdzke chodí disciplinovanie, iných psíkov obvykle neoštekáva a na ľudí neskáče. Tami je podľa pracovníkov útulku mimoriadne oddané a prítulné psíča.

Momentálne je v dočasnej starostlivosti aj s tromi mačičkami a dvomi potkaníkmi. Mačky rešpektuje, potkany dokáže sledovať celé hodiny. Psíkov alebo fenky si ale vyberá, nie s každým je hneď kamarátka. Tami je očkovaná, čipovaná a kastrovaná.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0918398483.

Scotty (foto č. 2)

Scotty je štvorročný kríženec stredného vzrastu. Na ostatných psíkov je citlivý a až tak veľmi sa s nimi nekamaráti, je to teda ideálny psík k rodinnému domu ako jediný strážca. Je to veľký priateľ človeka, parťák ale aj mojkadlo. Scotty je pôvodne dlhosrstý havko, v útulku ho ale dali ostrihať a zostane na majiteľovi, ako sa mu bude páčiť. Scotty si zaslúži svoj stály domov, odkiaľ ho už ľudia nepošlú do útulku. Je očkovaný, čipovaný a kastrovaný.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0949328736 alebo 0908661737.

Morgen (foto č. 3)

Trojročný slovenský kopov Morgen je obyvateľom žiarskeho útulku už rok a podľa slov pracovníkov sa v koterci veľmi trápi. Morgen je kvôli nezodpovednosti svojho predošlého majiteľa slepý na pravé oko. S hendikepom sa veľmi dobre vyrovnal a funguje výborne. Chýba mu však to, čo všetkým jeho spoluobyvateľom z útulku – domov. Morgen nemal v živote veľké šťastie. Jeho majiteľ ho mal na pozemku firmy ako „strážneho psa“, no nestaral sa o neho a psík z dvora ušiel.

Morgen je veľmi kontaktný, priateľský, ovláda základné povely, bez problémov naskočí vzadu do auta. S inými psíkmi je znášanlivý, s mačkami menej. Vhodný je na dvor s výbehom a záhradou – určite ale oplotenou. Psík je očkovaný, čipovaný a kastrovaný.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0908661737 alebo 0949328736.

Ricky (foto č. 4)

Ricky už milujúceho majiteľa mal, ten však umrel a novým domovom prekvapeného psíka sa stal koterec útulku. Jeho obyvateľom je už 13 mesiacov. Priateľský a spoločenský psík pózoval aj na Žiarskom chlpáčovi, ani tam sa mu však nájsť nových majiteľov nepodarilo. Na svojho majiteľa bol psík veľmi naviazaný a v koterci je utrápený. Najhoršou chvíľou je preňho návrat z venčenia, kedy sa musí na svet opäť pozerať spoza mreží. Ricky je očkovaný, čipovaný a kastrovaný.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0949328736 alebo 0908661737.

Beny (foto č. 5)

Beny má približne sedem až osem rokov, je to však stále veľmi silný a vitálny pes. Zbožňuje dlhé prechádzky a bol by skvelým členom rodiny, ktorá sa rada vydáva do prírody. Problém mu vraj nerobí ani niekoľkokilometrová túra. Miluje tiež vodu a rád pláva. Beny má hygienické návyky a nerobí neporiadok, ak by teda majiteľom nevadilo, že je to veľký a mocný psík, mohol by byť vhodný i do bytu. Dobre by sa ale cítil aj na dvore domu.

Na prechádzkach chodí bez vôdzky, drží sa pri človeku a na zavolanie okamžite reaguje. Benny je veľmi mrštný, svižný a hravo preskočí aj vyše metrový plot. Psík je kastrovaný, čipovaný a očkovaný.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0908661737 alebo 0949328736.

Macko (foto č. 6)

Huňaté, asi štvormesačné šteniatko, nie náhodou dostalo meno Macko. Podľa pracovníkov útulku je to múdry, šikovný a poslušný psík. Má svoju osobnosť a v dospelosti to bude úžasný a verný kamarát. Nepotrebuje chodiť na vôdzke, drží sa pri svojom pánovi a je veľmi kontaktný, mojkavý a prítulný. S ostatnými psíkmi je znášanlivý. Macko je očkovaný a čipovaný, adopcia je podmienená kastráciou v dospelosti.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0908661737 alebo 0949328736.

Maťa (foto č. 7)

Maťa už svoj domov mala, z rodinných dôvodov sa jej však majitelia vzdali a odvtedy rozšírila rady v kotercoch žiarskeho útulku. Sedemmesačná Maťa je kríženec teriéra menšieho vzrastu. Je veľmi priateľská, kontaktná, učenlivá. Miluje ľudskú spoločnosť, mojkanie a prechádzky. Je vhodná do bytu ale aj do domu s celoročným prístupom dnu. Maťa pôjde na adopciu očkovaná, čipovaná a kastrovaná.

V prípade záujmu volajte na t. číslo 0908 661 737 alebo 0918 398 483.

Cvoky (foto č. 8)

Ďalším nechceným psíkom, ktorého domovom sa stal žiarsky útulok, je kríženec Cvoky. Stredne veľký psík má farbu bielej kávy a je približne rok aj pol starý. Je veľmi prítulný, kontaktný, užíva si každé pohladenie. Anomáliou je, že Cvoky nemá chvostík, obrovskú radosť z ľudskej spoločnosti na ňom ale spoznáte aj bez vrtiacej sa štetinky. S inými psíkmi sa znáša dobre a je vhodný je aj do domácnosti s deťmi. Ako hovoria pracovníci útulku, Cvoky je také mojkadielko. Na adopciu pôjde očkovaný, čipovaný a kastrovaný.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0949328736 alebo 0908661737.

Rita (foto č. 9)

Aj Rita patrí medzi chlpáčov, ktorí už mali i iný domov, než je útulok. Z adopcie sa vrátila späť, pretože jej noví majitelia kvôli pracovnej vyťaženosti starostlivosť o psíka nezvládli. Rita má 1,5 roka a je to kríženec mopslíka. Momentálne je ustráchaná a vystresovaná z nového prostredia, k ľuďom je ale veľmi priateľská. S inými psíkmi a fenkami sa znesie bez problémov. Rita má hygienické návyky, je očkovaná, čipovaná a kastrovaná.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0908 661 737 alebo 0918 398 483.

Biba (foto č. 10)

Osemmesačné strapaté čierne psíča menom Biba je veľmi priateľskej povahy. Miluje ľudskú spoločnosť, nadovšetko rada sa mojká a šantí po vonku. S inými psíkmi sa znáša dobre. Biba je vhodná do rodinného domu s prístupom dnu, ale aj do bytu. Biba pôjde na adopciu očkovaná, čipovaná a kastrovaná.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0918 398 483 alebo 0908661737.

Viky (foto č. 11)

Dvojročná dáma Viky je pravdebodobne kríženec špica. K ľuďom je zatiaľ nedôverčivá, nie však agresívna. S inými psíkmi sa znesie bez problémov. Viky je odblšená a odčervená. Na adopciu pôjde očkovaná, čipovaná a kastrovaná.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0908 661 737 alebo 0918 398 483.

Ťapko (foto č. 12)

Ťapka, ktorý by mal pochádzať z okolia Banskej Štiavnice. doviezli do útulku mestskí policajti. Psík má asi sedem rokov, je to kríženec menšieho vzrastu. Hoci je začipovaný, kontakt uvedený v centrálnom registri zvierat sa nepoužíva. V prípade, že sa nenájde pôvodný majiteľ, Ťapkovi sa bude hľadať nový domov. Psík pôjde na adopciu odčervený, čipovaný a kastrovaný.

V prípade, že poznáte majiteľov Ťapka, alebo oňho máte záujem, volajte na číslo 0908 661 737 alebo 0918 398 483.

Sunny (foto č. 13)

Roztomilé strapaté psíča počúva na meno Sunny. Je to mladý priateľský kríženec, ktorý sa dlho potuloval po Ladomerskej Vieske. Jeho domovom sa nakoniec stal útulok, najlepšie by mu ale bolo v rukách dobrých ľudí v domácnosti. Je veľmi kontaktný a priateľský, vhodný najmä k rodinnému domu. Aj tento psík je očkovaný, čipovaný a kastrovaný.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0908 661 737 alebo 0918 398 483.

Pyco (foto č. 14)

Pyco je približne trojročný kríženček, pripomínajúci stredne veľkého vlčiaka. Pyco patrí medzi psíkov, ktorí majú za sebou neľahký osud. Bol odobratý zo zlých podmienok a aj keď dnes je dobre živený a aktívny, v minulosti veľa lásky nedostával a bol držaný na krátkej reťazi. Pyco je čulý psík vhodný do domu. Samozrejme, očkovaný, čipovaný a kastrovaný.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0908661737 alebo 0918398483.

Chejko (foto č. 15)

Chejko so sebou nesie naozaj zvláštny príbeh. Do útulku ho priniesli mestskí policajti a akonáhle si psík trošku privykol, ozvala sa majiteľka, ktorá psíka hľadala. Vyzeralo to na šťastný koniec a o to prekvapenejší boli pracovníci útulku, keď našli Chejka po týždni čakať pre bránami. Zrejme nebolo všetko tak, ako sa zdalo, a psík si sám vybral, kde je mu lepšie a kde sa cíti viac v bezpečí.

Chejko je približne troj až štvorročný mimoriadne zaujímavý kríženec. Tento unikátik do polovice tela vyzerá ako teriér s drôtovou srsťou, v druhej polovici strakatého telíčka je ale hladkosrstý. Chejko je menšieho vzrastu, veľmi prítulný a mojkavý. K iným psíkom je znášanlivý. Na človeka sa hneď naviaže a užíva si jeho prítomnosť. Je vhodný aj do bytu, nevystrája a neničí veci. Chejko je odčervený, čipovaný, očkovaný a kastrovaný.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0908661737 alebo 0949328736.

Bady (foto č. 16)

Bady je mladý kríženec sfarbením pripomínajúci vlka. Je veľmi aktívny a akčný. Bady je kontaktný psík, má rád ľudí, no zároveň má vlastnú hlavu. Je učenlivý, no je potrebné sa mu venovať. Bady nie je vhodný k iným zvieratkám, aspoň v útulku sa javí ako dominantný a voči iným psom a mačkám sa správa ako lovec. Psík je odblšený, odčervevný a na adopciu pôjde očkovaný, čipovaný a kastrovaný.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0908661737 alebo 0949328736.

Mendy (foto č. 17)

Mendy je približne rok aj pol stará fenka strednej veľkosti. V koterci je veľmi smutná a narieka. Vonku je ale vo svojom živle. Je veľmi aktívna a potrebuje veľa pohybu, inak sa nudí a hľadá zábavu tam, kde by sme nechceli. K ľuďom je táto šantivá slečna mimoriadne priateľská, dokáže si na človeka veľmi rýchlo privyknúť a má rada deti. Mendy je odčervená, očkovaná, čipovaná a kastrovaná.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0908661737 alebo 0918398483.

Nela (foto č. 18)

Nela má necelý rok, je to aktívna a veľmi kontaktná fenka. Na vôdzke zo začiatku trošku ťahá, má totiž rada voľné prechádzky. Nela je poslušné a učenlivé psíča, v koterci ale trpí. Ako opisujú pracovníci útulku, prvé minúty po pustení z koterca od radosti zo slobody a ľudskej prítomnosti skáče ako bláznivá. Nekonečne si užíva mojkanie, hladkanie a pocit istoty pri človeku, ktorého má rada. Nela je očkovaná, čipovaná a kastrovaná. So ostatnými zvieratami sa znesie individuálne, menšia kamarátka je s fenkami než so psíkmi.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0949328736 alebo 0908661737.

Rexo (foto č. 19)

Päťročný kríženec väčšieho vzrastu Rexo je v útulku miláčikom. K získaniu si jeho dôvery netreba veľa a lásku opätuje miliónkrát. Patrí ale medzi psíkov, pre ktorých je koterec utrpením. Keď sa vracia z venčenia, začne ho premáhať smútok, do útulku nechce ani vôjsť, túli sa k človeku a má ten najsmutnejší pohľad, aký si viete predstaviť. Je to oddaný a vďačný parťák. Rexo je vhodný k domu, kde je pevné oplotenie s betónovým základom. Je poslušný, ovláda základné povely, je aktívny a má rád vychádzky. Rexík je očkovaný, čipovaný a kastrovaný.

V prípade záujmu volajte na tel. číslo 0949328736 alebo 0908661737.

Psíky, ktoré mali jednoducho smolu: Títo žiarski útulkáči hľadajú domov
19
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM