Barbara Dallosová Rôzne Správy

Raritky mesta pod hradom: Veci, ktoré zažijete iba v zime a iba v Kremnici, FOTO

Mestečko v lone Kremnických vrchov s príchodom snehu ožíva špecifickým spôsobom :)

Ilustračný obrázok k článku Raritky mesta pod hradom: Veci, ktoré zažijete iba v zime a iba v Kremnici, FOTO
8
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Big Air a sánkovačka v centre

Adrenalínových jazdcov lietajúcich ľuďom nad hlavami v historickom centre asi len tak niekde nenájdete. V Kremnici je už snowboard a freeski šou tradíciou. Tento rok sa bude obľúbený Big Air v meste (BAVM) konať po desiaty raz. Podujatie rokmi naberá na popularite i na kvalite. Tento rok bude bude dokonca súťažná časť BAVM zaradená do slovenského pohára a Big Air v meste bude vôbec prvým kolom SP vo freestyle lyžovaní 2017.

Keď príroda nezariadi dostatočnú nádielku, organizátori si pomáhajú aj snežnými delami. Tie zrejme tiež nezdobia hocijaké slovenské námestie. Zo zasneženého námestia, či už prírodným alebo umelým snehom, sa tešia najmä najmenší Kremničania. Sánkovačka v centre je ale omnoho staršia než Big Air. V Kremnici je totiž prakticky všetko do kopca a výnimkou nie je Štefánikovo námestie. Takže skvelý kopec na zimné radovánky.

Legendárne preteky aj bežkovanie v meste

V Kremnici sa jednoducho radi bežkujú. Skalka pri Kremnici je desaťročia dejiskom medzinárodných bežkárskych pretekov. Skalka ponúka fanúšikom tohto športu upravené trate dlhé desiatky kilometrov. Biela stopa je už akousi značkou regiónu, tento rok sa ale obľúbený šport presunul aj do ulíc. Na ľahkoatletickom a futbalovom ihrisku v meste vznikla pre bežkárov upravená dráha. Bežkovanie na oboch ihriskách si môžu užiť deti aj dospelí každý deň.

Karneval na svahu

Pestrofarebné kostýmy, voňavé zabíjačkové dobroty a bujará nálada. Veci, ktoré ku karnevalu neodmysliteľne patria. To, čo ale nezažijete na každej veselici, je lyžovačka. Blaufuss ski karneval sa totiž koná priamo na krahulskom svahu. Keď sa účastníci karnevalu do sýtosti najedia zabíjačkových dobrôt, môžu obuť lyže a energiu ísť rovno spáliť. Tento rok bude obľúbenej akcii patriť 25. február.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM