Martin Károly Rôzne

Remeslo strojal a Slovalco získali prestížne ocenenie

Zodpovedná dodávateľská firma. Tak si od 12. apríla môže hovoriť spločnosť Remeslo strojal, ktorá ako dodávateľ spoločnosti Slovalco, dostala čestné uznanie vrámci ocenení Via Bona Slovakia – ocenenie za zodpovedné podnikanie a firemnú filantropiu.

To každý rok na Slovensku udeľuje Nadácia Pontis firmám, ktoré sa správajú zodpovedne k svojim zamestnancom, zákazníkom, okoliu i životnému prostrediu.

Remeslo strojal, s.r.o. dostala ocenenie v kategórii Twins – Zodpovedný dodávateľský reťazec za príkladnú spoluprácu so žiarskym výrobcom primárneho hliníka. Ako uviedol technický riaditeľ Remeslo strojal, s.r.o Peter Krčmár: „Do projektu sme sa spolu so Slovalcom zapojili jednak z toho dôvodu, aby sme vzájomnú spoluprácu ešte viac posilnili, no najmä preto, aby sme sa v našej spoločnosti zlepšovali v oblasti zodpovedného podnikania.

Remeslo strojal v súčasnosti pripravuje stratégiu zodpovedného podnikania smerovaného k ľuďom, mestu a jeho okoliu. „V podstate ide o to, že v oblasti energetiky, životného prostredia a bezpečnosti pri práci chceme robiť viac ako nám ukladá legislatíva a predpisy. Chceme byť firma, ktorá sa nadštandardne a zodpovedne správa k ľuďom a k prostrediu, v ktorom žijú. A práve spolupráca so Slovalcom nám v tom pomáha a je nám inšpiráciou,“ informuje technický riaditeľ.

V Remesle strojal si plánujú osvojiť viaceré postupy v oblasti bezpečnosti pri práci, ktoré v minulosti zaviedlo Slovalco.

Podľa slov konateľa spoločnosti Remeslo strojal, Bohumila Glezgu je ocenenie Via Bona Slovakia vyústením dôrazu na poskytovanie kvalitných služieb.

[blockquote] „Slovalco je špičková firma, ktorá vyžaduje stopercentnú kvalitu v každej oblasti. Naša vzájomná spolupráca nás núti neustále napredovať a zlepšovať sa. Som hrdý na našich zamestnancov, ktorí túto filozofiu chápu a robia pre dodržiavanie kvality maximum. Preto toto ocenenie právom patrí im.“[/blockquote]

Pripomeňme, že Remeslo strojal, s.r.o. je hlavným dodávateľom Slovalca pri generálnych opravách elektrolýznych pecí, v ktorých sa vyrába hliník, ako aj pri opravách a údržbe iných zariadení, ktoré sú dôležité pre výrobu hliníka.

remeslo ocenenie
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM