Martin Károly Rôzne

Remeslo strojal vyrába obrie ťahače na lietadlá

Žiarsky strojárenský podnik Remeslo strojal je známy výrobou viacerých atypických zariadení, ktoré na Slovensku neprodukuje žiadna iná spoločnosť. Jedným z nich je aj 34 tonový ťahač na dopravné lietadlá.

Ten sa požíva väčšinou na zaoceánskych medzinárodných letiskách, kde sa pomocou neho premiestňujú veľké dopravné lietadlá. Remeslo strojal pre nemeckého dodávateľa zhotovuje rám z oceľovej konštrukcie a hrubých plechov, na ktorý sa ešte doplní motorika a ťahač môže slúžiť svojmu účelu.

Naša spoločnosť vyrába tento atypický produkt už viac ako dva roky,“ informuje obchodný riaditeľ Remesla strojal, Stanislav Neuschl. „V druhom polroku 2011 sme vyrobili už 5 kusov ťahačov a na prvý kvartál budúceho roka máme objednané ďalšie tri kusy. Odberateľ je s kvalitou našej práce spokojný, preto je tu reálna perspektíva dlhodobej spolupráce.“ /viac vo videu/

Rám na ťahač veľkých dopravných lietadiel je atypických rozmerov a váži 34 ton. Preto nie každý strojárenský producent je schopný takúto objednávku zrealizovať. Podľa obchodného riaditeľa Stanislava Neuschla má Remeslo strojal viacero výhod, prečo uspieva na trhu aj pri atypických objednávkach. „Na takýto výrobok potrebujete veľký priestor. Naše haly ho dostatočne poskytujú. Rám na ťahač váži až 34 ton, preto jeho preprava je mimoriadne náročná. V našej prevádzke disponujeme špeciálnym žeriavom, ktorý zvládne aj takéto hmotnosti. A netreba zabúdať aj na kvalifikovanú pracovnú silu. Naši zamestnanci majú dostatok skúseností, veď v Žiari nad Hronom má strojárska výroba dlhoročnú tradíciu. To sú faktory, ktoré nás na trhu zvýhodňujú,“ vysvetľuje. Preto je Remeslo strojal jedinou firmou na Slovensku, ktorá vyrába obrie ťahače na dopravné lietadlá.

Okrem toho, žiarska strojáreň skupiny spoločností Remeslo je producentom ďalších atypických výrobkov a zariadení. V jej priestoroch vznikli a vznikajú priemyselné žeriavy, rámy na cestné valce, odlievacie a taviace pece, zotrvačníky na veterné mlyny, korby na nákladné autá, či ďalšie mechanizmy slúžiace v taviacom, strojárenskom či banskom priemysle.

Remeslo strojal vyrába obrie ťahače na lietadlá
1
Galéria
Tahac Remeslo
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM