Jakub Tílesch Kultúra

Revitalizácia žiarskeho námestia v plnom prúde

Revitalizácia centrálnej mestskej zóny začala pred niekoľkými týždňami - v priestore, kde bude stáť budova polyfunkčného centra. V týchto dňoch sú už v plnom prúde aj búracie práce v časti blízko Hotela Luna a pred budovou Okresného súdu, kde bude na

V prvom rade sa museli vyrúbať stromy; pred pár dňami sa začalo aj s búraním dlažby pred budovou Okresného súdu a kopaním jamy na vodný prvok – fontánu. „Do týchto dní sa už stihla vybudovať aj studňa s hĺbkou 60 metrov. Studňa bude slúžiť na zásobovanie fontány, a tiež na automatické zavlažovanie trávnikov. Realizovala sa však z vlastných zdrojov mesta, nie z financií získaných na projekt,“ uviedol projektový manažér msta Pavel Mužík.

S pokračujúcimi rekonštrukčnými prácami pri revitalizácii centrálnej mestskej zóny bolo znovu potrebné presadiť niekoľko drevín. Ako nás informovala Marcela Gendiarová z odboru životného prostredia, tentokrát sa presádzali dreviny z priestoru pred budovou Okresného súdu. „Podarilo sa nám presadiť jeden tis, dva berberisy (dráče), jednu borovicu horskú a tri zlatovky, čiže zlatý dážď. Z betónových kvetináčov sme ich vybrali a nové miesto sme im našli v medziblokovom priestore na sídlisku Pod vršky."

Na stránke [link] http://www.ziar.sk/…ude-537.html [/link] nájdete fotogalériu k článku.

Zdroj: www.ziar.sk Foto: www.ziar.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM