Martin Károly Krimi

Rinčanie skla, streľba a bitka v Hornej Vsi: Prečítajte si priebeh mrazivej drámy podľa polície!

Polícia dnes zverejnila nové informácie k brutálnemu útoku, ktorý sa odohral v Hornej Vsi. Za mrazivým atakom podľa obvinenia stojí podgurážený muž (52) z Lukavice. Toto sa v osudný večer na mieste odohralo podľa mužov zákona...

Ilustračný obrázok k článku Rinčanie skla, streľba a bitka v Hornej Vsi: Prečítajte si priebeh mrazivej drámy podľa polície!
Zdroj: TASR

Muža, ktorý pochádza z dediny Lukavica v okrese Žarnovica, zatiaľ obvinili z troch trestných činov. „Zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu porušovania domovej slobody,“ konkretizuje krajská policajná hovorkyňa, Mária Faltániová.

Základné informácie sme vám priniesli už včera. Viac TU: Horná Ves na nohách: Muž (51) zbil ženu do krvi, svokru postrelil!

Čo sa vlastne stalo?

V sobotu 16. novembra okolo 23.50 hodine vnikol do rodinného domu v obci Horná Ves,“ opisuje prípad Faltániová. Muž potom podľa polície rozbil sklo na balkóne, cez ktoré sa dostal na prízemie. „Prešiel do spálne, kde spala 71-ročná žena a prinesenou zbraňou, ktorú mal v nelegálnej držbe, na ňu minimálne dvakrát vystrelil. Potom vyšiel na poschodie do izby, kde spala jeho 48-ročná manželka, mieril na ňu zbraňou, bil ju do tváre a z ruky jej vyrazil telefón, ktorým sa snažila privolať pomoc,“ hovorí ďalej Faltániová o otrasnom prípade.

Žena však nestratila duchaprítomnosť, podľa hovorkyne odvrátila hlaveň zbrane a udrela muža dreveným svietnikom. Z domu potom ušla a privolala pomoc.

5 až 12 rokov basy

Týmto svojim konaním obvinený poškodeným spôsobil ľahké zranenia. Na základe prijatého oznámenia policajti muža zadržali ešte na mieste činu. Skutku sa dopustil pod vplyvom alkoholu. Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Za tieto skutky môže byť potrestaný odňatím slobody na 5 až 12 rokov,“ dodáva na záver krajská policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM