Kultúra Rôzne

Rodinné hry na zámku: Na niektoré disciplíny treba mať guráž!

Originálne podujatie prevedie návštevníkov po areáli štiavnického zámku. Rozhodne to ale nebude žiadna nudná prehliadka...

Ilustračný obrázok k článku Rodinné hry na zámku: Na niektoré disciplíny treba mať guráž!
Zdroj: TASR

Počas jarných prázdnin pripravilo Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici pre rodiny s deťmi zimnú rodinnú hru s názvom Hravý Starý zámok. Zapojiť sa do nej budú môcť v sobotu 25. februára od 08.00 do 16.00 h.

,,Deti sa budú môcť spolu s rodičmi prechádzať po areáli zámku a v jeho tajomných zákutiach hľadať indície a skladať pripravenú tajničku. Návštevníci budú musieť preukázať aj dávku odvahy, keď si pôjdu po indíciu do zatuchnutej tmavej kostnice plnej pavúkov a hadov, ktoré strážia dňom aj nocou indíciu ukrytú v žabom slize," priblížil zástupca riaditeľa SBM Daniel Harvan.

V Karneri múzejníci návštevníkov potrápia heraldikou a ich pozorovací talent preveria v mučiarni v Himmelreichu. V archeologickej expozícii deti získajú niekoľko indícií, v Rytierskej sále vyskúšajú návštevníkov pri spoznávaní netradičných predmetov z minulosti no a pripravené sú aj slovenské ľudové kroje.

,,Na nádvorí na všetkých čakajú zvieratká zakliate v hádankách a posledná indícia k vylúšteniu celej tajničky. Vstupenky na podujatie budú zlosované a tento rok až traja úspešní riešitelia môžu získať hodnotné ceny," dodal Harvan.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM