Martin Károly Kremnica

Rošáda vo vedení mesta, opraty drží Balážová

Napriek tomu, že sa včera uskutočnilo zasadnutie mestského parlamentu V Kremnici, verejnosť nebola informovaná o zásadných zmenách vo vedení mesta. Pozrite si videorozhovor s bývalou viceprimátorkou, bývalým prednostom a primátorkou mesta.

[size=14][color=#cc0000]­Partia sa rozohrala na májovom zastupiteľstve[/co­lor][/size] Karty zamiešal Martin Varhaňovský, ktorý sa na májovom zastupiteľstve vzdal poslaneckého mandátu. Viac sa dočítate [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.134098_Pre­najom-parkoviska-celi-kritike–Dalsi-poslanec-to-vzdal!]TU[/link]. Náhradník v danom volebnom obvode bol Igor Kríž, ktorý zložil poslanecký sľub včera 14. júna. Do tejto doby vykonával aj prácu prednostu mestského úradu. Tento post je ale nezlučiteľný s vykonávaním poslaneckého mandátu.

[size=14][color=#cc0000]­Z kola von…[/color][/size] Lujza Pračková, poslankyňa MsZ, ktorá bola zároveň zástupkyňou primátorky, sa tohto postu vzdala 23. mája. „Oslovil ma pán Kríž, /bývalý prednosta pozn. red./ ktorý nastúpil na uvolnené poslanecké miesto po Martinovi Varhaňovskom, že hodlá prijať poslanecký mandát a že zároveň mieni pracovať aj ako zástupca primátora,“ vysvetľuje dôvod rezignácie Pračková.

Ďalej dodáva, že si uvedomuje, že výber viceprimátora z poslancov je plne v kompetencii primátorky. „Uvedenú situáciu som akceptovala a funkcie zástupkyne primátorky som sa vzdala,“ vysvetľuje Lujza Pračková, mestská poslankyňa.

Na otázku či je podľa nej takýto postup štandardný nechcela reagovať. (viac vo videu)

[size=14][color=#cc0000]­Kríž: Takto som to neprezentoval[/co­lor][/size] Igor Kríž po skončení zastupiteľstva zareagoval takto: „Ja o tom neviem, že by som to takto prezentoval. Som teraz poslanec a tým to pre mňa hasne.“ Z funkcie prednostu bol odvolaný niekoľko hodín pred zastupiteľstvom.

Slová Lujzy Pračkovej ale potvrdzujú aj ďalší dvaja poslanci. „Kríž mi ešte minulý mesiac volal, že mandát poslanca príjme a pýtal sa ma aj názor, či má prijať funkciu viceprimátora,“ informuje žiar24 poslanec Ivan Petráš. Podobný telefonát mal v ten istý deň aj ďalší kremnický zastupiteľ, Marián Vojtko.

[size=14][color=#cc0000]­Posledná slovo má primátorka[/co­lor][/size] „Mám trochu času na to, aby som si rozmyslela, ako budem ďalej riadiť úrad,“ ozrejmuje Zuzana Balážová, primátorka mesta. Na otázku, či chodu samosprávy nechýba funkcia prednostu a viceprimátora, Balážová odpovedá: „Keď som sem nastúpila tak som tri štvrte roku fungovala bez prednostu aj zástupcu. A šlo to.“ [size=18] KOMPLETNÉ ROZHOVORY S AKTÉRMI ROŠÁDY NÁJDETE VO VIDEU[/size]

[color=#cc0000]­Súvisiace články [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.136342_Ze­metrasenie-v-meste:-Koniec-viceprimatorky-i-prednostu!]Ze­metrasenie v meste: Koniec viceprimátorky i prednostu![/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.134098_Pre­najom-parkoviska-celi-kritike–Dalsi-poslanec-to-vzdal!]Prenájom parkoviska čelí kritike. Ďalší poslanec to vzdal![/link]

Rošáda vo vedení mesta, opraty drží Balážová
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM