Martin Károly Od Vás

Rozhnevaný rodič zo Žiaru: V škole zateká do tried, svoje dieťa do nej nepošlem!

Do redakcie sme dostali rozhnevaný mail, v ktorom čitateľ upozorňuje na podľa neho havarijný stav niektorých tried v žiarskej Základnej umeleckej škole. Z rekonštruovanej strechy tam vraj každú zimu zateká. Vedenie školy tvrdí, že sa v triedach neučí a situáciu riešia.

Ilustračný obrázok k článku Rozhnevaný rodič zo Žiaru: V škole zateká do tried, svoje dieťa do nej nepošlem!
Zdroj: Dnes24.sk

Údajná pleseň a smrad v triedach

Čitateľ zo Žiaru, ktorý nás na problém upozornil, si nepraje byť menovaný. „Chcel by som upozorniť na havarijný stav v ZUŠ v Žiari nad Hronom, kde sa už tretí rok stáva pravidlom, že pri roztápaní snehu na streche intenzívne preteká priamo do tried, pričom vznikajú plesne a nepríjemný smrad“ upozorňuje nás čitateľ a dodáva, že sa to podľa neho každý rok zametie pod stôl.

Ide o 4 učebne na druhom poschodí budovy.

Bol by som rád, aby to preveril aj hygienik, pretože ja v takom prípade, že sú tam plesne a nepríjemný vlhký smrad, nepošlem svoje dieťa do tej školy, aby som ho vystavil takémuto riziku,“ dodáva rozhnevaný čitateľ.

Vedenie školy: Havarijnú situáciu riešime, deti sa v triedach neučia

To, že zatekanie strechy sa opakuje pravidelne každú zimu, potvrdil aj riaditeľ IV. Základnej školy na Ulici Jilemnického, Marián Majzlík. Nesúhlasí ale s tým, že by niekto tento problém zametal pod koberec.

Veľmi ma táto situácia ako riaditeľa mrzí, ale riešime ju, tak ako je v našich silách,“ upresňuje Majzlík. Podľa neho však v spomenutých štyroch triedach nie je pleseň. Pre deti zabezpečili náhradné priestory na vyučovanie.

V týchto triedach sa neučí už tretí týždeň,“ dopĺňa ho Dana Kravecová, riaditeľka ZUŠ Zity Strnadovej Parákovej.

Podľa Majzlíka, firma ktorá realizovala opravu strechy, ju pravidelne už tretí rok opravuje v rámci reklamácií. „Firma, ktorá realizovala strechu, okamžite na naše reklamačné požiadavky, aj pri zlých poveternostných podmienkach reaguje,“ konkretizuje ďalej riaditeľ štvorky.

Problémom je vraj rovná strecha

Podľa vedenia školy a mesta, je najväčší problém práve v tom, že strecha na budove je rovná. Voda si podľa nich vždy nájde cestu. „Je zámer, že v budúcnosti, ak budú na to zdroje, chceme realizovať sedlovú strechu,“ uzatvára nakoniec Martin Baláž, hovorca žiarskej samosprávy.

Rozhnevaný rodič: V hudobnej škole zateká do tried, bojím sa o zdravie svojho di
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM