Barbara Dallosová Rôzne

Rozlúčka so školou ako sa patrí: Vezmite ratolesti na skvelú akciu v regióne!

Školáci už rátajú dni do vytúžených prázdnin. Privítajte ich s nimi na špeciálnom podujatí, na ktorom sa zabavia a zároveň potrápia mozgové závity.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčka so školou ako sa patrí: Vezmite ratolesti na skvelú akciu v regióne!
Zdroj: TASR

Na školákov, ktorých už zakrátko čakajú dva mesiace oddychu, nezabudlo Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici ani tento rok. V piatok 24. a sobotu 25. júna pozývajú všetky deti na 8. ročník akcie Rozlúčka so školským rokom.

V piatok si návštevníci podujatia budú môcť vybrať z bohatého programu pripraveného pracovníkmi Slovenského banského múzea. Potrápiť si hlavu pri slovnej hre, prsty pri drevených stavebniciach a hlavolamoch, vžiť sa do úlohy fajkárskeho majstra a z hliny zhotoviť vlastnú fajku – štiavničku.

,,Pre priateľov hádaniek máme pripravené „neznáme“ predmety z minulosti, ostrozrak preverí Rytierska sála a jej detaily. V rámci kultúrneho programu vystúpi o 10:00 hod. banskobystrické Divadlo Tamariki s predstavením Princezná a drak, po ňom môžu prítomní obdivovať kumšt študentov sokoliarstva pri práci s dravcami," informovala Petra Páchniková z múzea.

V sobotu čakajú na rodinky s deťmi v priestoroch Starého zámku zábavné hry spojené s prehliadkou vybraných expozícií. Pre návštevníkov, ktorí sa nechcú zahrať, bude po celý deň od 9:00 do 17:00 hod. k dispozícii individuálna prehliadka bez lektora. Posledný vstup do priestorov Starého zámku bude o 16:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM