Barbara Dallosová Rôzne Správy

Ruská kuchyňa aj kus exotiky: Vieme, čo prinesie do Žiaru gastrofestival!

Obľúbený jarný týždeň, kedy môžu Žiarčania na jednom mieste ochutnať špeciality z najrôznejších kútov sveta, sa blíži. Organizátori už zverejnili zoznam reštík.

Ilustračný obrázok k článku Ruská kuchyňa aj kus exotiky: Vieme, čo prinesie do Žiaru gastrofestival!
Zdroj: TASR

Gastrofestival Strednej odbornej školy obchodu a služieb každoročne priláka množstvo Žiarčanov. Z takzvanej hotelovky sa na niekoľko dní stane komplex niekoľkých tematických reštaurácií, ktorých prevádzkovanie je pre študentov praktickou časťou skúšok dospelosti.

Na mekku gurmánov sa hotelovka premení na niekoľko aprílových dní. Gastrofestival bude prebiehať v dňoch 24. až 26. apríla. Niektoré prevádzky sú každoročnými stálicami ponuky, ako napríklad slovenská kuchyňa. Študenti sa ale neboja výziev a siahajú aj po gastronómii exotických krajín. Pozrite si tohtoročnú ponuku.

Ruská reštaurácia U medveďa – Ponuku zahraničných kuchýň tento rok osvieži reštaurácia U medveďa. Z ruskej gastronómie ochutnáte napríklad typickú kapustovú polievku z červenej repy, špecialitou sú marinované kúsky bravčového mäsa pečené na ihle so zeleninou, podávané s kyslými uhorkami a opečeným cesnakom.

Slovenská reštaurácia Gron – V téme, ktorá je stálicou každého gastrofestivalu, ponúknu študenti dobroty našich starých mám. V kuchyni slovenskej reštaurácie si pochutnáte napríklad na hrachovej polievke so slaninovým chipsom, na pečenom bravčovom rebierku či na varených zemiakových perkách.

Vietnamská reštaurácia Pho – Závan východnej kultúry je lákadlom reštaurácie Pho, ktorá návštevníkov prostredníctvom vôní a chutí zavedie do Vietnamu. Ako naznačuje názov reštaurácie, pripravia vám tu obľúbenú polievku Pho, ale aj niekoľko druhov rezancov či svieže závitky.

Indická reštaurácia Raajy – Reštaurácia s podtitulom ,,Nie je kari ako kari!" začína svoju ponuku paradajkovým krémom s kurkumou. Po polievke môžete pokračovať v objavovaní chutí Indie napríklad kuracími rezancami na kari s plackami Chapati či krevetovým rizotom.

Kaviareň U Moneta – Po dobrom jedle skvele padne šálka voňavého čierneho zlata. Tú si môžu návštevníci vychutnať v prevádzke s názvom U Moneta. V dobrej kávičke vám v kaviarni ponúknu aj lákavé dezerty.

Moravská reštaurácia Moravia – Zaujímavým výberom témy je nie tak vzdialená moravská kuchyňa. Reštaurácia inšpirovaná receptami z blízkosti našich hraníc ponúkne napríklad moravskú šošovicu, pečeného pstruha či duseného králika.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM