Katarína Reiterová Samospráva Samospráva

Rybárčiť priamo v Žiari? Áno, aj to bude!

Tak tomu by ste neverili. Priamo v Žiari si budete môcť zarybárčiť. Mesto či skôr technické služby čistia jazierka v parku. Jedno z nich bude určené na rybolov.

Ilustračný obrázok k článku Rybárčiť priamo v Žiari? Áno, aj to bude!
Zdroj: TASR

Ako sme vás už informovali, v týchto dňoch čistia pracovníci Technických služieb s.r.o. jazierka v Parku Štefana Moysesa od nečistôt a bahna. Jedno z nich, to väčšie, však bude slúžiť na komerčné účely.

Do jazierka budú nasadené pstruhy, ľudia môžu prísť a vyloviť si ich,“ povedal nám konateľ technických služieb Peter Antal. Teda, aby sme to lepšie vysvetlili. Poverený pracovník v piatok nasadí do jazierka pstruhy a Žiarčania, ktorí budú mať záujem, si cez víkend budú môcť zarybárčiť a prísť si tieto nasadené pstruhy vyloviť.

Samozrejme, nebude to zadarmo. „Cena bude pravdepodobne za kilogram,“ dopĺňa informáciu Antal a dodáva, že na takýto druh rybárčenia nepotrebujete žiadne špeciálne povolenie. Vyčistené jazierka nie je potrebné ani špeciálne upraviť.

Ryby, ktoré sú v jazierku teraz, boli ešte pred čistením odchytené a za pomoci miestnych rybárov pustené buď do Hrona či ramena. „Žiarski rybári vypustia tieto ryby do miestnych vôd v rámci predpisov,“ dopĺňa informáciu Antal.

Na rybárčenie v Parku Štefan Moysesa sa môžete tešiť už od jari.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM