Barbara Dallosová Rôzne

Samko sa stal jubilejným návštevníkom expozície: Takéto číslo nemajú ani najlepšie krčmy v regióne!

Za lákadlami nášho okolia sa turisti vydávajú denne. Malý Samko, ktorého sem vzali na výlet rodičia, ale nie je len taký obyčajný návštevník.

Ilustračný obrázok k článku Samko sa stal jubilejným návštevníkom expozície: Takéto číslo nemajú ani najlepšie krčmy v regióne!
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenské banské múzeum (SBM) privítalo v uplynulých dňoch svojho stotisíceho tohtoročného návštevníka. Jubilejným návštevníkom sa stal Samko z Myjavy v sprievode svojich rodičov, ktorého privítali v areáli Banského múzea v prírode – v dlhodobo najnavštevovanejšej expozícii SBM.

Ako uviedla Petra Páchniková z múzea, poďakovaním pre Samka ako stotisíceho návštevníka je ročná vstupenka do všetkých stálych expozícií Slovenského banského múzea v Banskej Štiavnici, upomienkové predmety, ale aj malé prekvapenie z tvorivých dielní, ktoré prebiehajú v múzeu v rámci projektu Školy v múzeu.

,,Slovenské banské múzeum, samozrejme, ďakuje všetkým svojim návštevníkom, ktorí návštevou stálych expozícií, výstav alebo podujatí prispeli k dosiahnutiu tohtoročnej návštevnosti s číslom 100 000 už v mesiaci október," dodala v tejto súvislosti Páchniková s tým, že na bohatú ponuku podujatí pozýva múzeum aj v nasledujúcich mesiacoch.

Foto: ilustračné

Samko sa stal jubilejným návštevníkom expozície
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM