Martin Károly Tlačové správy

Šéfkuchár Ľ. Herko prezradí svoje kulinárske triky naživo: Naučte sa uvariť canelloni či mangovo-limetkový krém!

Jedlo a jeho príprava sa pre čoraz viac ľudí stáva nielen nutnosťou, ale aj veľkou záľubou. Food blogy sa tešia stále narastajúcemu počtu fanúšikov, rovnako sa zvyšuje počet záujemcov o školy varenia. Pozrite, čo chystajú v hoteli Salamandra v Štiavnických vrchoch. Hráme o vstupenku ZADARMO!

Ilustračný obrázok k článku Šéfkuchár Ľ. Herko prezradí svoje kulinárske triky naživo: Naučte sa uvariť canelloni či mangovo-limetkový krém!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Na aktuálne trendy reagujú aj slovenské hotely, ktoré do svojej ponuky zaraďujú tzv. interaktívne varenie a kuchárske show vedené vlastnými šéfkuchármi.

Tematicky ladené kulinárske eventy sú zaujímavé pre jednotlivcov aj firmy, ktoré si týmto spôsobom spestrujú napríklad svoje teambuildingové aktivity. Účastníci tak majú možnosť zlepšovať si svoje zručnosti priamo pod vedením špičkového šéfkuchára. Špeciálnu kuchársku show do svojej ponuky zaradil aj hotel Salamandra v Štiavnických vrchoch, kde pôsobí známy slovenský šéfkuchár Ľubomír Herko.

Inšpirovali nás predovšetkým naši hostia, ktorí sa často pýtajú na receptúry, postupy a možnosti, kde sa dá zohnať kvalitné mäso či iné ingrediencie. Často si pritom myslia, že všetko, čo majú na tanieri, musí byť výsledkom zložitej prípravy,“ hovorí Ľ. Herko, ktorému sa počas jeho kuchárskych show budú môcť hostia pozerať priamo na ruky.

Podľa jeho slov sú takéto aktivity v zahraničí už bežnou záležitosťou. „Naším cieľom nie je vyučovať teóriu, ale prostredníctvom vizuálneho a chuťového zážitku inšpirovať ľudí k tomu, aby si na kvalitnú gastronómiu trúfli aj sami. Varenie totiž môže byť skvelým relaxom a zábavou, ak má človek zvládnuté určité postupy, či jednoduché triky. A práve tie sa dajú najlepšie naučiť pri pozorovaní profesionálov,“ dodáva.

Najbližšie sa Live Cooking Show pod vedením Ľubomíra Herka bude v hoteli Salamandra konať 11. júna 2014 a okrem prípravy 4-chodového menu pozostávajúceho z predjedla, polievky, hlavného jedla a dezertu, sa účastníci môžu od prítomného someliera naučiť aj to, ako s pripravenými pokrmami správne kombinovať vína. Viac informácií na www.salamandrahotel.sk

Kompletné menu, ktoré sa bude variť počas Live cooking show:

  • Predjedlo: Kuracia pečeň konfitovaná v masle so špargľou a karamelom z čerstvého oregana.
  • Polievka: Mangovo-limetkový krém s habanerou, čerstvým zázvorom a pošírovanou maslovou rybou.
  • Hlavné jedlo: Sirloin steak s hubami shineji a plnenými cestovinami cannelloni.
  • Dezert: Čokoládový BOSTON rez, čerstvé maliny v jogurtovom želé a kandizovanou mätou, medová omáčka s citrónovým tymianom.

Okrem toho sa môžete tešiť na welcome drink, zaujímavý program a skvelé ceny v tombole.

POZOR SUŤAŽ: Hrajte o 1 lístok na LIVE COOKING SHOW v hoteli Salamandra na facebooku Salamandra Resortu. Viac info na www.facebook.com/…mandraresort

Live Cooking Show pod vedením Ľubomíra Herka
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM