Barbara Dallosová Tlačové správy

Šéfkuchár M. Homola z hotela Termál: S TOUTO živánskou na šabli vyhral Grilliadu, ochutnajte ďalšie špeciality v jeho réžii!

Hotel Termál vo Vyhniach a jeho kuchyňa má stále vyššiu a vyššiu reputáciu. Svedčí o tom aj ostatné ocenenie originality a skvelých nápadov tamojšieho šéfkuchára. Jedli ste už napríklad kačacie kúsky s pivnou melasou alebo jahodovú polievku s mätovým pestom a kuracím mäsom?

Ilustračný obrázok k článku Šéfkuchár M. Homola z hotela Termál: S TOUTO živánskou na šabli vyhral Grilliadu, ochutnajte ďalšie špeciality v jeho réžii!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

(PR) Zabudnite na stres a príďte vypnúť do Vyhieň. Víťaz tohtoročnej Griliady Vám pripraví divinovú živánsku so slaninkou a šampiňónmi, balené v pergamene a pečené na víne z čiernych ríbezlí, podávané s grilovaným podymníkom, teda plackou z chlebového cesta.

Šéfkuchár s mečom

Tento recept vymyslel šéfkuchár Matej Homola špeciálne pre súťaž Griliada 2014 v Banskej Bystrici. „Vždy je dôležitý nápad. Najviac zrejme pomohla kombinácia diviny a ríbezľového vína, z ktorej vznikla zvláštna sladkokyslá chuť,“ hovorí skromne víťaz.

Niet divu, že porota zostala očarená. Originálna bola nielen pochúťka, ale aj spôsob akým Vám ju šéfkuchár naservíruje. Dobrotu dostanete na drevenej doske s mäsom napichnutým na meči! S plnými bruškami sa ešte nikam nežeňte, rozmaznávať po dobrom jedle sa môžete v niekoľkých bazénoch, saunách a vírivke.

Špeciality z regiónu

Okrem špeciality na šabli môžete ochutnať napríklad teľacie pliecko so žihľavovými šúľancami s hlávkovým šalátom s reďkovkou a špenátovým šalátom s ovčím syrom.

Kuchárskom filozofiou vyhnianskeho hotela je využívať zdroje z regiónu. ,,Vďaka spolupráci s vyhnianskym pivovarom napríklad pripravujeme kačacie kúsky s pivnou melasou,“ približuje marketingová riaditeľka hotela, Veronika Harmanová.

Kompletné menu A la carte ako aj aktuálne jahodové menu nájdete v našej galérii.

Viac TU: http://www.termalvyhne.sk/

Špecialitky z hotela Termál
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM