Barbara Dallosová Kultúra

September môžete stráviť zaujímavým oddychom: Výber top podujatí, ktoré sa chystajú v okrese

Dni do konca prázdnin sa síce už dajú spočítať na prstoch jednej ruky, no ani v septembri nebude o rôzne akcie v Žiari a okolí núdza. Vyberajte si už preto teraz, na čo určite skočíte.

Ilustračný obrázok k článku September môžete stráviť zaujímavým oddychom: Výber top podujatí, ktoré sa chystajú v okrese
Zdroj: Dnes24.sk

Akcia s veľkým srdcom

Zasmečuj deťom zdravie – 5. septembra o 8:00 hod., ľahkoatletické ihrisko Kremnica

  • Benefično- športové podujatie s príznačným názvom Zasmečuj deťom zdravie sa bude v Kremnici konať už po piaty raz. Ide o volejbalový turnaj spojený so živými koncertami, rôznymi atrakciami a finančnou zbierkou pre deti, ktoré potrebujú pomoc. Viac o podujatí sme písali v TU.

Hudobný zážitok v kostole

Literárno – hudobný program k výročiu Ľudovíta Štúra – 13. septembra o 17:00 hod., Kostol sv. Kataríny Kremnica

  • Literárno – hudobný program venovaný výročiu Ľudovíta Štúra, na ktorom sa predstaví Dievčenský zbor RTVS pod vedením Adriána Kokoša spolu s recitátorom Jozefom Šimonovičom.

Komédia s hviezdnym obsadením

Kumšt – 23. septemba o 18:00 hod., Divadelná sála MsKC Žiar nad Hronom

  • Do ŽIaru prichádza divadelná hra preložená do 35 jazykov a ocenená niekoľkými svetovými cenami, ktorá patrí bezpochyby medzi najúspešnejšie komédie súčasnej francúzskej dramatičky YASMINY REZA. Komédia plná humorných situácií ale aj dramatických zvratov dýcha atraktívnosťou aj vďaka skvelému hereckému obsadeniu Csongor Kassai, Martin Mňahončák a Gregor Hološka.

Nielen pre najmenších

Rozprávky zo zelenej knihy – 20. spetembra o 16:00 hod., Divadelná sála MsKC Žiar nad Hronom

  • Iskrivá paleta vtipných a snových situácií s pesničkami na motívy knihy popredného slovenského dramatika Ľubomíra Feldeka Zelená kniha rozprávok, kde svet okolo nás je dobrý, plný vecí, javov a ľudí, ktorí nás presviedčajú, že život je jedno krásne dobrodružstvo. Rozprávka chce nabádať deti čítať, snívať a svoje sny pretaviť aj do písania vlastných rozprávok.

S Hiraxom o šťastí

Motivačná prednáška Pavla Hirasa Baričáka – 24. septembra o 17:52 hod., Divadelná sála MsKC Žiar nad Hronom

  • Autor mnohých bestsellerov sa postaví pred žiarske publikum ako pozvánka na blížiaci sa festival Ochutnávka šťastia. Hiraxove slová prepoja spevom a hrou na gitarách Juraj „Ďuri“ Hnilica a Michal Kulich.

Metalová nádielka

SUNITY´S ROCK and ROLL CIRCUS- 26. septembra o 16:00 hod., MsKC Žiar nad Hronom

  • Akcia má neskrotnú ambíciu byť oduševnenou oslavou rockovej a metalovej hudby vo všetkých jej pestrých verziách a podobách. Organizátori chcú nadviazať na dlhú Žiarsku tradíciu obdivu a nadšenia pre tvrdšiu gitarovú hudbu, ktorá v meste a okolí pôsobí naprieč dekádami od nezabudnuteľných undergroundových koncertov v bývalom klube Škandál až po profesionálne vystúpenia zahraničných hviezd ako Hammerfall, Gamma Ray či Tarja práve v sále MSKC.

Foto: ilustračné (D. Roth)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM