Barbara Dallosová Správy

Severný vietor prinesú na Big Air aj pretekári z Fínska: Pozrite, koľko si na konto pripíšu víťazi!

Od ôsmeho ročníka obľúbeného zimného podujatia v centre Kremnice nás delí už len pár dní. Aj tento rok prilákal Big Air aj jazdcov zo zahraničia. Nečudo, veď je o čo bojovať. Čítajte.

Ilustračný obrázok k článku Severný vietor prinesú na Big Air aj pretekári z Fínska: Pozrite, koľko si na konto pripíšu víťazi!
Zdroj: Dnes24.sk

Kremnica sa v sobotu (7.2.2015) po roku opäť stane dejiskom jedinečnej freestyle snowboard a freeski show a súťažnej exhibície. Skokanský mostík, na ktorý sa upierať všetky pohľady rastie uprostred mesta už v týchto chvíľach.

Pomôžu mestu s kalamitou

Za posledný týždeň sa Perinbaba ukázala ako nadmieru štedrá a organizátori to okamžite dokázali využiť. ,,Zo začiatku to vyzeralo smutne, ani nesnežilo, ani nemrzlo, takže sme nemohli zasnežovať. Ale potom to prišlo. Teraz sa skok stavia z prírodného snehu," vysvetľuje Silvia Majerová, PR manažérka podujatia.

A zatiaľ čo na stavanie mostíka je sneh vyslovene žiadúci, na kremnických chodníkoch už veľmi nie. Aj práve tu skrsol nápad.

,,V spolupráci s Technickými službami a firmou Stavi Trans sa na námestie zváža kalamitný sneh. Nám to pomôže pri stavaní skoku, ktorý chceme tento rok o čosi väčší, mestu pri kalamitnej situácii, a nakoniec sa z toho budú tešiť aj deti, ktoré sa na kopu chodia po akcii pravidelne sánkovať," hovorí o využití kalamitnej nádielky Majerová.

Pestré zastúpenie

Adrenalínová šou si každým rokom získava väčšiu popularitu a prestíž. Na zahraničné zastúpenie, obyčajne zo susedných krajín, sú už usporiadatelia zvyknutí. Tento rok ale pribudli aj zástupcovia s už na pohľad neobvyklými menami.

,,Zvyčajne na akciu chodia jazdci z Česka, Poľska či Maďarska. Tento rok sa však zaregistrovali napríklad aj dvaja Fíni – Ville Vuori a Henry Mäkinen. Nechýba ani zastúpenie nežnejšieho pohlavia, či jazdci do 15 rokov. Big Air v meste láka aj našich lokálnych riderov. Registrácia sa však uzavrie až v sobotu o 13:00, takže dovtedy sa môžu záujemcovia hlásiť," vysvetľuje Majerová.

Pre víťaza

A hoci táto šou je najmä o radosti z lietania, víťazi na prázdno neodídu. Celková finančná výhra je tento rok 1300 eur. Najvyššou výhrou je pritom špeciálna cena SPACE TRIK, za ktorú bude výherca odmenený sumou 350 eur. Tú si jeden z jazdcov pripíše za najťažší alebo najkrajší trik podujatia.

Kompletný program podujatia, ktoré začína už piatkovým premietaním tematických filmov v Kine Akropola, nájdete TU.

Prípravy na Big Air vrcholia: Snehová nádielka im tento rok praje
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM