Barbara Dallosová Šport

Sezónu odštartovali medailovou žatvou: Žiarski karatisti si boli po cenné kovy v európskych metropolách

Cez leto si oddýchli, teraz ale poriadne zarezávajú. Sezónu načali, ako inak, úspechmi. Žiarske karate talenty si boli po víťazstvá na medzinárodných turnajoch.

Ilustračný obrázok k článku Sezónu odštartovali medailovou žatvou: Žiarski karatisti si boli po cenné kovy v európskych metropolách
Zdroj: Dnes24.sk

Po prázdninovej prestávke sa karatisti z MŠK Žiar nad Hronom opäť pustili do usilovného trénovania a do sezóny vhupli rovnými nohami. V priebehu septembra už stihli absolvovať prvé medzinárodné turnaje, kde opäť predviedli skvelé výkony.

V Záhrebe hviedzila Dominika

V chorvátskom Záhrebe sa uskutočnil 4. ročník medzinárodného turnaja Zagreb Karate Cup 2015 (12.9.), ktorý bol nominačný pre kategórie kadetov, juniorov a U21 na Majstrovstvá sveta 2015 (Jakarta, Indonezia) a zároveň na Majstrovstvá Európy 2016 (Limassol, Cyprus). Naši pretekári turnaj absolvovali pod hlavičkou slovenskej reprezentácie. Najviac sa z našich športových nadejí darilo Dominike Veisovej, ktorá vo svojej kategórii (kadetiek 14– 15r. do 54 kg) obsadila 3. miesto.

Víťazstvo na viacerých frontoch

Zbierať cenné kovy sa žiarski karatisti vybrali i na svetový pohár Budapest Open (19.-20.9.), ktorý sa, ako už napovedá názov, konal v hlavnom meste Maďarska. Aj na tomto turnaji sa bojovalo p body na postup na Majstrovstvá sveta a Európy.

Tu sa už podarilo zabodovať viacerým našim pretekárom. Zlato si vybojovali Natália Rajčanová /dievčatá 12–13 ročné do 50kg/, Aris Nikolas Čela (chlapci 12–13r. do 50kg) a Zdenko Vanka (kadeti 14–15 r. do 57 kg). Na striebornú priečku tentoraz vystúpila Dominika Veisová (kadetky do 54 kg). Zbierku medailových ziskov uzavreli bronzom Erik Sklenka (chlapci 12–13r. do 50 kg) a Nina Jelžová (kadetky nad 54 kg).

Rozširujú rady

Karate klub MŠK Žiar nad Hronom aj tento rok rozširuje svoje rady svojich cvičencov. ,,Pokiaľ sa chcete aj Vy, alebo Vaše dieťa stať členom tohto úspešného športového kolektívu, môžete sa prísť pozrieť na náš tréning každý pondelok a stredu o 17:00 hod. do telocvične 4. ZŠ na Jilemnického ulici. Pre najmenšiu vekovú kategóriu 5 – 7 rokov bude nábor 1. októbra 2015 o 16:00 hod. na Súkromnej strednej odbornej škole technickej v Žiari nad Hronom /pri 1. ZŠ/," pozýva tréner Ľubomír Striežovský a zdôrazňuje, že karate je vhodné pre chlapcov aj dievčatá.

Foto: Karate klub MŠK

Sezónu žiarski karatiski odštartovali na medzinárodných turnajoch
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM