Jaroslav Dodok Rôzne

Čarovná príroda v našom kraji? Stiahnite si do mobilu ekomapu

Eko-mapy Banskobystrického a Prešovského kraja predstavili v utorok záujemcom v Banskej Bystrici. Tieto novinky sa dajú voľne stiahnuť a využívať v mobiloch. Ľudia sa tak v prípade potreby dozvedia, kde v ich blízkosti je zaujímavý kus prírody či bio obchod.

Ilustračný obrázok k článku Čarovná príroda v našom kraji? Stiahnite si do mobilu ekomapu
Foto: Jaroslav Dodok

Projektu Školy tvoria Eko-mapu sa zúčastnilo 40 základných a stredných škôl Banskobystrického a Prešovského kraja. „Na podujatie prišli aj žiaci a učitelia zo škôl, ktoré Eko-mapu spoluvytvárali a žiaci sa podelili o svoje skúsenosti a zážitky,“ uviedla Jana Koťková z Ekoporadne Živica, Centra environmentálnej a etickej výchovy (CEEV) Živica. Zároveň na mieste predstavili „horúcu novinku“, mobilnú aplikáciu Eko-Trace.

Koťková pokračovala, že s výdatnou pomocou škôl je teraz v týchto dvoch krajoch zmapovaných viac ako 700 eko-bodov a nové stále pribúdajú. Eko-mapy oboch krajov začali vznikať na jar v rámci uvedeného projektu.

Projekt koordinovaný CEEV Živica sa v tomto roku realizoval s finančnou a metodickou pomocou Stredoslovenskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti. Generálnym partnerom projektu Eko-mapa je Microsoft, ktorý podporil aj spomínanú Eko-Trace. Vďaka aplikácii je Eko-mapa dostupná aj pre používateľov smartfónov, ktorí si pomocou nej budú vedieť vyhľadať eko-body vo svojom okolí. Je voľne stiahnuteľná na www.eko-mapa.sk. Eko-mapa a viac informácií sa nachádzajú tiež na tejto stránke.

** Eko-mapa je momentálne vytvorená v šiestich krajoch Slovenska, celkovo obsahuje 2000 eko-bodov a jej stránku využilo už viac ako 30 000 návštev­níkov.** Na interaktívnej eko-mape nájdu ľudia informácie, kde môžu odovzdať odpad, nájsť bio obchody vo svojom okolí alebo zaujímavé prírodné miesta. Jednotlivé eko-body obsahujú aj stručné anotácie a fotografie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM