Martin Károly Kremnica

Silné sneženie v obrazoch: Kremnica sa za pár hodín zmenila na zimnú krajinu

Toto už asi nikto nečakal! Husté sneženie na Veľký piatok prekvapilo nielen cestárov. Na cestách sa tvorí ujazdená vrstva snehu. Na všetkých úsekoch v okrese sa odporúčajú zimné pneumatiky.

Ilustračný obrázok k článku Silné sneženie v obrazoch: Kremnica sa za pár hodín zmenila na zimnú krajinu
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Ranný biely šok

Zima je v tomto roku neústupčivá. Namiesto prvých znakov jari stále bojujeme so snehom. Príčiny tohto javu vysvetlil žiarsky meteorológ Ján Wolf. Čítajte TU.

Meterológovia zo SHMÚ dokonca vydali výstrahu 2. stupňa pre žiarsky okres. Napadnúť má až 20 cm snehu.

Aj Kremničania sa dnes zobudili do zasneženého rána. Nik už pravdepodobne nečakal, že v tomto roku ešte zoberie do rúk lopatu a bude musieť odpratávať haldy snehu. Ako vyzerá čerstvo zasnežená Kremnica si môžete pozrieť vo fotogalérii pri článku.

Bacha na nezjazdné cesty

Horské priechody Veľké Pole v žarnovickom okrese a Nová Lehota pri Handlovej smerom na Žiar nad Hronom sú uzavreté pre kamiónovú dopravu. „Cesta III. triedy od Banskej Štiavnici po križovatku lyžiarskeho strediska je uzavretá pre všetky vozidlá,“ TASR informuje dispečerka z Banskobystrickej regionálnej správy ciest, a.s., závod Žiar nad Hronom Ľubica Práznovská.

Dopravné obmedzenie pre kamióny platilo aj na horskom priechode Kremnické bane v žiarskom okrese, tie by však mali byť podľa slov Práznovskej znovu čoskoro sprejazdnené.

Reťaze a zimné pneumatiky!

Na cestách I. triedy sa nachádza kašovitá vrstva snehu od dvoch do troch centimetrov, na cestách II. a III. triedy sa nachádza ujazdená vrstva snehu do piatich centimetrov,“ uzavrela Práznovská.

Podľa portálu zjazdnost.sk sú na všetkých úsekoch v regióne nutné zimné pneumatiky. Na horské úseky si ale radšej pripravte aj snehové reťaze.

Pošlite nám vaše biele fotky

Sneží aj u vás a podarili sa vám pekné zábery? Pošlite nám ich na karoly@global24.sk, radi ich uverejníme na Žiar24.

Silné sneženie v obrazoch: Kremnica sa za pár hodín zmenila na zimnú krajinu
22
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM