Barbara Dallosová Kultúra

Silný moment na City feste: Dojatie neskrýval ani moderátor

Súčasťou sobotňajšieho City festu bolo aj rozdávanie ocenení Žiarčanom, ktorí sa zaslúžili o niečo neobyčajné. Hlavnú cenu primátora mesta si odniesla kapela, ktorá je tak trochu žiarska, a tak trochu aj nie, čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Silný moment na City feste: Dojatie neskrýval ani moderátor
Zdroj: Dnes24.sk

Cien bolo viac…

Cena nadácie ZSNP skončila u mladej spisovateľky Kristíny Falťanovej. Tá svojou tvorbou zviditeľnila naše mesto a knihu mladej umelkyne čítajú ženy na celom Slovnesku. Cenu riaditeľky MSKC v Žiari nad Hronom získal pedagóg a výtvarník Andrej Jánoška. Ten sa tento rok po niekoľkých desaťročiach lúčil so ZUŠ Zity Strnadovej Parákovej a pred pár týždňami obohatil žiarsky park gigantickými drevorezbami. Sochy monarchov, ktorí zdobia park Štefana Moysesa si pozrite tu: Drevení monarchovia strážia žiarsky park: Pozrite FOTO, ako sa staré smreky za pár dní zmenili na obrie sochy!

Primátor mal jasno

Cenu Zlatý klinec udelil primátor mesta Peter Antal. Hoci filozofiou oceňovania bolo vyzdvihnúť lokálne talenty a pričinenia, víťaz ceny primátora nebol tak celkom žiarsky. To, čo ale hudobné zoskupenie Janko Kulich a KOLEGIUM spája, je však práve naše mesto. Vo svojej tvorbe reflektujú dianie v ňom, hoci Žiarčanom je len jeden z členov. Primátor vo svojom príhovore vyzdvihol tiež prínos tvorby týchto muzikantov, ich pieseň pre psí útulok či deti v nemocnici. Ocenení na čele s Jankom Kulichom, ktorý celý program aj moderoval neskrývali dojatie.

,,Ocenenie Zlatý klinec od primátora mesta si ja aj moja kapela vážime o to viac, že len jeden z členov je Žiarčan. Avšak Žiar nad Hronom nás spája nielen prácou v MsKC, ale aj priateľstvami a považujeme ho za svoj umelecký domov. Kdekoľvek hráme, na plagáte za názvom kapely svieti Žiar nad Hronom. Cenu si veľmi vážime a s pokorou ju prijímame. Aj naďalej sa v našich piesňach budú objavovať fragmenty Žiaru a Žiarčanov. Cítime to tak,“ vysvetlil Janko Kulich.

Čítajte aj: Známe tváre z Paneláku v Žiari: Týmto klipom chcú pomôcť nášmu útulku!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM