Barbara Dallosová Šport

Šimon a Ester to roztočili na prestížnom turnaji v Plzni: Aha, ako sa darilo žiarskym supertalentom!

115 klubov z 22 krajín sveta a celkovo 932 súťažiacich pretekárov. Tak vyzeral 15.ročník súťaže Czech Karate Open – Visegrad four series – Euro Grand Prix Plzeň 2014. Našimi želiezkami v ohni boli Šimon Sečkár a Ester Šišková. Mená, ktoré vždy zárukou úspechu...

Ilustračný obrázok k článku Šimon a Ester to roztočili na prestížnom turnaji v Plzni: Aha, ako sa darilo žiarskym supertalentom!
Zdroj: Dnes24.sk

V dňoch 18 a 19.októbra sa v Plzni, v mestskej športovej hale Lokomotíva, konal 15. ročník prestížnej súťaže v karate. Nechýbalo ani zastúpenie zo žiarskeho KK MŠK. Reprezentovali nás Šimon Sečkár a Ester Šišková. Naše malé veľké talenty opäť nesklamali.

Prvá veľká skúsenosť

Šimon a Ester boli vybraní v kategórií U12, chlapci a dievčatá vo veku 9–11 rokov. Prvý krát tak okúsili pocit mať na svojom kimone znak slovenskej republiky. V zostave trénerov výberu slovenskej reprezentácie pre tento turnaj bol zahrnutý aj tréner MŠK Žiar nad Hronom, Miloš Viglašský.

Konkurencia z celého sveta

V konkurencií pretekárov z Nového Zélandu, Izraela, Švédska, Nemecka, Holandska, Francúzska, Ruska a ďalších krajín sa Šimonovi a Ester prvý štart v slovenskej reprezentácii podaril excelentne. V silnej konkurencií Šimon Sečkár získal zlato a Ester Šišková pridala bronzovú medailu.

,,Obaja naši pretekári, noví reprezentanti SR, opäť ukázali svoj talent a silu žiarskeho karate, ktoré vďaka dobrým podmienkam a podpore môže napredovať a šíriť dobré meno klubu, nášho mesta, i Slovenskej republiky," neskrýval radosť tréner Miloš Víglašský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM