Martin Károly Iné športy

Skalka pri Kremnici ponúka aj in-line dráhu pre bežkárov

Kremnica 13. januára - Okrem tradičného zjazdového lyžovania si môžu milovníci zimných športov vychutnať v lyžiarskom stredisku Skalka pri Kremnici aj in-line dráhu určenú pre priaznivcov bežeckého lyžovania.

Ako pre TASR uviedol Peter Hyža, marketingový manažér Skalka aréna, s.r.o., trať je vybavená umelým zasnežovaním a osvetlením. Dráha o dĺžke 1800 metrov je situovaná v lesnom prostredí, bežkári si môžu voliť alternatívne okruhy podľa náročnosti. Trať je v zákrutách klopená a má tri miesta nástupu a výstupu.

S doterajším vývojom návštevnosti sú podľa Hyžu v stredisku spokojní. „Vianoce vyšli podľa našich plánov. Príroda nám pomohla s prírodným snehom. Zatiaľ ten zlatý týždeň alebo vianočné obdobie hodnotíme veľmi dobre, sme spokojní,“ podotkol Hyža.

V stredisku majú turisti k dispozícii aj bazén s atrakciami a sauny. „Keby niekto nemal stále dosť po lyžovačke, tak si môže ísť ešte zahrať squash alebo ísť do posilňovne, ale viac-menej ľudia stále najviac vyhľadávajú lyžovačku,“ podotkol.

Lyžiarov je v týchto dňoch v stredisku pomenej ako cez zimné prázdniny. Na svahoch sú najmä skupiny lyžiarskych kurzov. „Lyžovačka je teraz pokojnejšia a menej komerčná ako cez Vianoce,“ dodal Hyža.

Aj v druhom lyžiarskom stredisku Ski Krahule v blízkosti Kremnice zapĺňajú v týchto dňoch svahy najmä účastníci lyžiarskych výcvikov a ubytovaní hostia. „Návštevnosť máme, až na minulú sobotu, kedy bola nenormálne veľká, priemernú,“ podotkol Vladimír Urblík zo Ski Krahule. V stredisku je podľa jeho slov stále dostatok snehu a ideálne počasie.

Zdroj: TASR Ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM