Martin Károly Rôzne

Skejtpark sa bude stavať

Primátor mesta Ivan Černaj dnes rozhodol, že plánovaný skejtpark sa v areáli ZŠ na Ul. Jilemnického stavať bude. Podkladom pre jeho rozhodnutie bol akustický posudok, ktorý na objednávku mesta vypracovala spoločnosť Inžinierske služby Martin.

Ako hovorí správa, hladina zvuku môže pri intenzívnejšom využití zariadenia skejtparku (krátke intervaly medzi prejazdmi a skokmi) prekračovať prípustné hodnoty vo vonkajšom prostredí o 2 až 8 dB. Avšak pri dodržaní navrhovaných protihlukových opatrení, prekročenie prípustných hodnôt nenastane.

Medzi navrhované opatrenia patrí použitie iných materiálov, ako je oceľ na kovové zábradlia a rúrky, pokrytie plochy skejtparku povrchom, ktorý sa používa v bazénoch, vytvorenie protihlukovej steny či obmedzenie prevádzkových hodín skejtparku.

Ako sa vyjadril žiarsky primátor: „Väčšinu navrhovaných opatrení by sme robili aj bez akustickej správy. Či sa nám podarí realizovať všetky, budem vedieť po vyčíslení nákladov." Na otázku, či sa neobáva ďalších protestov od obyvateľov priľahlej bytovky, odpovedal: „Chápem obyvateľov priľahlej bytovky. Sťažnosť, ktorú som dostal, vychádza najmä z ich obavy, že sa im zhorší kvalita bývania. Myslím si, že keď už skejtpark bude fungovať, ukáže sa, že to nie je také zlé, ako si mysleli. Napokon, športoviská máme v meste aj vo vnútroblokových priestoroch, medzi panelákmi, hneď pod balkónmi a ľudia tam žijú normálne, bez väčších problémov."

S výstavbou skejtparku by sa malo začať v priebehu apríla a spustený by mohol byť ešte v júni.

Zdroj: www.ziar.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM