Martin Károly Rôzne

Škola pre teba

Súkromná pedagogická a sociálna akadémia EBG už aj v Žiari nad Hronom. Škola vznikla z iniciatívy EBG, nemeckej organizácie, fungujúcej od roku1990. Tá v súvislosti s narastajúcim problémom starnutia populácie založila sieť škôl so zameraním na opat

V roku 2006 rozšírila nemecká EBG svoju sieť aj na Slovensko. Dnes má [link=http://www­.br.spsa.sk/]SPSA EBG[/link] v Brezne za sebou päťročnú históriu a chváli sa pobočkou v Humennom. ** Od septembra 2012, otvára svoju ďalšiu pobočku aj v Žiari nad Hronom.** V rámci 4. ročného maturitného vzdelávania ponúkame učebné odbory ako sú:

  • vychovávateľsko-opatrovateľská činnosť,
  • učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo
  • odbor sociálno výchovný pracovník.

    Okrem toho ponúkame aj možnosť 2 ročného pomaturitného vzdelávania v odboroch sociálno-právna činnosť a špeciálna pedagogika, tiež v spomínaných odboroch .

Uplatnenie absolventov: Absolventi našej školy sa môžu zamestnať ako vychovávatelia, opatrovatelia v domovoch dôchodcov, domovoch sociálnych služieb, vychovávatelia v školskom klube detí, učitelia v materských škôlka, pracovníci v centrách voľného času, súkromní podnikatelia v oblasti poskytovania starostlivosti o deti, mládež, dospelých a seniorov, au-pair doma i v zahraničí. Majú však aj dobrý predpoklad na ďalšie štúdium, napríklad pedagogiky, andragogiky, alebo iných humanitných vied. Podľa skúsenosti z 26 minuloročných absolventov máme 12 absolventov na vysokých školách, 13 je zamestnaných a len 1 je nezamestnaná.

Výučba jazykov Vyučujú sa dva cudzie jazyky: angličtina a nemčina s možnosťou rozšíreného vyučovania nemčiny. Veľmi atraktívnou formou sú študijné pobyty na partnerských školách, najmä v Magdeburgu. To ale nie je kvôli počtu možné pre všetkých, a výber podlieha kritériám.

Platba za štúdium Pri 4 ročnom štúdiu je poplatok 10 € na mesiac, pri 2 ročnom 20 €.

Kvalita školy Škola je zapojená do procesu certifikácie kvality vzdelávania ISO 9001 na základe medzinárodne uznávaných noriem, kde podliehame dosť tvrdým kritériám. Spätnú väzbu máme aj z ankiet našich študentov, ktorí majú možnosť otvorene sa vyjadriť a ovplyvňovať tak kvalitu vyučovania.

Prijímacie pohovory Pri odboroch opatrovateľstvo a sociálno výchovný pracovník sa skúšky nerobia a do úvahy sa berú len výsledky zo základných škôl a výsledky monitoru. Na učiteľstvo pre materské školy sa okrem toho robia talentové skúšky z jazykovej výchovy, výtvarnej, z hudobnej a telesnej výchovy.

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.120068_V-Dome-kultury-sa-ma-od-1-septembra-vyucovat]V Dome kultúry sa má od 1.septembra vyučovať[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM