Martin Károly Rôzne

Školáci dostali vysvedčenia

Posledný júnový deň neodmysliteľne patrí vysvedčeniam a oficiálnemu začiatku letných prázdnin. Svoje prvé vysvedčenia si prebrali aj žiaci 1.A triedy ZŠ na Ulici M.R.Štefánika v Žiari nad Hronom.

Triedna učiteľka 1.A triedy Tatiana Kulichová si svojich zverencov nevedela vynachváliť: „Moji žiaci sa od prvej triedy učia anglický jazyk, sú veľmi šikovné, čo sa týka aj domácej prípravy.“ Prváčikovia zatiaľ nedostávali vysvedčenia s klasickou stupnicou od jedna po päť, ale len slovné hodnotenia. „Všetkých 22 žiakov dosiahlo veľmi dobré výsledky,“ hovorí Kulichová s hrdosťou.

Deti sa na vysvedčenie veľmi tešili, tak ako ja na prázdniny. Voľno si každé plánuje užiť po svojom: „S rodičmi pôjdem do Tuniska, potom pôjdem do tábora, a potom do Čiech,“ hovorí Dominika Vidovičová. Jakubko Babjak, taktiež navštívi letný tábor, ale bude mu chýbať aj škola: „Najviac matematika.“ Medzi šikovných žiakov určite patrí aj Adamko Lehocký, ktorý spolu s vysvedčením dostal aj špeciálnu cenu za najviac prečítaných kníh: „Mojou najobľúbenejšou knižkou sú Zvončeky .Škola mi bude chýbať menej ako iným žiakom, pretože prvý a posledný týždeň prázdnin budem chodiť do družiny.“ Milovníčkou kníh je i Lenka ktorá pôjde cez leto s rodičmi do Chorvátska: „Najradšej mám slovenský jazyk a čítam detské encyklopédie.

Školské brány sa pre žiakov opäť otvoria vo štvrtok 2.septembra.

Katarína Pružinová

vysvedcenia
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM