Barbara Dallosová Rôzne Správy

Školáci z nášho regiónu poslali do Ria milý odkaz: Prišlo poďakovanie, FOTO

Práce detí z neďalekej základnej školy precestovali kus sveta. Ruku im osobne podala brazílska veľvyslankyňa.

Ilustračný obrázok k článku Školáci z nášho regiónu poslali do Ria milý odkaz: Prišlo poďakovanie, FOTO
Zdroj: TASR

Medzi deťmi, ktorých výtvarné práce zdobili počas tohtoročných Olympijských hier v Brazílii Slovenský reprezentačný dom boli aj žiaci Základnej školy s materskou školou Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach (okres Banská Štiavnica).

Ich kresby sa do Brazílie dostali vďaka výtvarnej súťaži, ktorú na tému Olympijských a Paraolympijských hier v Rio de Janeiro 2016 zorganizovalo Veľvyslanectvo Brazílie v Bratislave v spolupráci s Medzinárodným domom umenia pre deti Bibiana a sieťou verejných knižníc Petržalky.

Dominovali olympijské kruhy a známa socha

Spolu bolo vybraných celkom 38 kresieb v piatich kategóriách od žiakov škôl v Bratislave, Senci, Štiavnických Baniach a Svätom Antone. Malým výtvarníkom spod Sitna dnes prišla na školu poďakovať aj brazílska veľvyslankyňa na Slovensku Susan Kleebank.

,,Úlohou detí bolo nakresliť nejaký šport spolu so symbolom, ktorý vystihuje mesto Rio de Janeiro. Do súťaže sa mohli deti zapojiť buď ako kolektív, alebo ako jednotlivci v rámci prvého stupňa," priblížila asistentka učiteľa Ivana Šimková. Na kresbách dominovali podľa jej slov najmä olympijské kruhy a známa socha Ježiša Krista v nadživotnej veľkosti.

Hrdosť je na mieste

Z úspechu netajila radosť žiačka Natália (15), ktorá vo svojej práci prepojila symbol hier – olympijské kruhy, sochu v Riu a svoju záľubu, ktorej sa okrem sokoliarstva venuje, a to jazdectvo.

,,Veľmi som sa potešila, keď som sa dozvedela, že moja kresba ide do Brazílie. Je to niečo neuveriteľné," dodala s tým, že súťaž bola pre ňu príjemnou skúsenosťou.

Titul. foto: ilustračné

FOTO: Práce, ktoré zdobili Slovenský reprezentačný dom v Riu
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM