Barbara Dallosová Kultúra

Skvelý víkednový tip: Toto nebude obyčajná návšteva galérie, nudiť sa nebudú ani najmenší

Návšteva galérie nemusí byť pre vaše ratolesti nuda. Vydajte sa v chladný jesenný víkend za kultúrou do nášho regiónu a a skúste, či dokážete "čítať obrazy".

Ilustračný obrázok k článku Skvelý víkednový tip: Toto nebude obyčajná návšteva galérie, nudiť sa nebudú ani najmenší
Zdroj: TASR

V banskoštiavnickej galérii Schemnitz pripravili na sobotu (24.10.) špeciálny program, ktorý priblíži umenie príjemnou formou nielen dospelým, ale aj deťom. Od 13:00 do 16:00 hod. sa v galérii uskutoční tretie pokračovanie programu Art is present/Umenie je prítomné.

Súčasťou podujatia budú prednášky o modernom a súčasnom umení, živá diskusia s umelcom, komentovaná prehliadka a interaktívna časť, v ktorej sa návštevníci naučia “čítať” obrazy.

,,Príjemne strávený čas v galérii obohatí návštevníkov o nové poznatky a zážitok z priameho kontaktu so súčasnou umeleckou tvorbou," priblížila Monika Kováčová za tím Schemnitz Gallery. Kým sa dospelí budú priamo v galérii dozvedať o zaujímavostiach zo sveta umenia, diskutovať a vzdelávať sa, ich deti môžu tvoriť pod odborným vedením umelca – tento raz maliara Erika Šilleho.

Môže vás zaujímať:

Na vlakovej stanici v našom regióne vzniká gigantická maľba: Budete prekvapení, čo autorku inšpirovalo!

Štúr sa dočkal významnej pocty aj od kremnickej mincovne: Medaila v zlate i striebre, zberateľská karta aj pamätná dvojeurovka! FOTO

Vďaka kremnickým študentom vlakový vagón priťahuje pohľady: A to ste ho ešte nevideli zvnútra! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM