Barbara Dallosová Šport

Slovenský pohár: Žiarčania nechali na ihrisku srdce, ani to však nestačilo, FOTO

Postaviť sa súperovi, ktorý v sezóne ešte neprehral, bol tvrdý oriešok. Žiarčania bojovali dravo.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský pohár: Žiarčania nechali na ihrisku srdce, ani to však nestačilo, FOTO
12
Galéria
Zdroj: J. Kartíková

Len nedávno sa muži BSK MŠK Žiar nad Hronom tešili z výhry nad Rožňavčanmi a postupu do 3. kola Slovenského pohára. Už v prvom stretnutí tretieho kola v domácom prostredí (26.12.) ale Žiarčanom súper z Petržalky nič nedaroval.

Ako hovorí tréner Karol Kučera, zápas naši basketbalisti odohrali bojovne a nechali na ihrisku srdce. Ani to však nestačilo na silného súpera, ktorý v tejto sezóne ešte neprehral.

,,Petržalka ťažila hlavne z fyzickej sily svojich hráčov. Prehrávali nás hlavne pod košom. Dosahovali ľahké koše po opakovanom útočnom doskoku. Často nás donútili len faulovať pod vlastným košom a potom hádzali veľké množstvo trestných hodov. My sme sa niekoľko krát pokúšali vrátiť do zápasu, ale vždy sme sa dotiahli maximálne na 4 – 8 na súpera," opisuje Kučera.

Súper ani na záver nepripustil na záver žiadnu drámu a bez ťažkostí si ustrážil trinásťbodový náskok pred odvetou. Tá nás čaká 10.12., tentoraz na palubovke Petržalky.

Výsledky

MŠK BK Žiar nad Hronom – MŠK ISKRA Petržalka 77 : 90 (19:27, 20:24, 25:25, 13:14)

  • Body MŠK BK Žiar nad Hronom: Maroš Vrtík 19b., Vladimír Kašša 19b., Maroš Minárik 16., Dávid Novosádek 11b., Lukáš Tkáč 8b., Marek Páleník 4.,
  • Hrali: Peter Kaňa., Filip Osvald., Tomáš Krč., Maroš Medveď., Daniel Javúrek
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM