Martin Károly Iné športy

Slovenský pohár: Žiarski karatisti doniesli 6 medailí

V druhom kole Slovenského pohára v karate sa v obrovskej konkurencii opäť presadili aj žiarski karatisti. V hodnotení klubov sa so ziskom jednej zlatej, dvoch strieborných a troch bronzových medailí umiestnili na 10. mieste. Zlato priniesla Natália Rajčanová.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský pohár: Žiarski karatisti doniesli 6 medailí
Zdroj: Dnes24.sk

Žiarsky klub čelil v Komárne obrovskej konkurencii. Turnaja sa zúčastnilo 355 pretekárov z 49 klubov z celého Slovenska.

Strieborné Kata

V disciplíne súborné cvičenia kata nastúpili Viktória Paulová, Ester Šišková, Andrej Krátky, Veronika Viglašská a Šimon Sečkár. „Okrem ostrieľaného Šimona to bola pre ostatných premiéra na Slovenskom pohári a tak postup cez skúsenejších súperov bol problematický a k medailám sa im nepodarilo prebojovať,“ komentuje priebeh tréner Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom, Ľubomír Striežovský.

Šimon už na prvom kole bodoval tretím miestom a tentoraz sa prebojoval dokonca do finále, v ktorom sa nakoniec viacej tešil náš súper, no Šimonova radosť zo striebornej medaily bola taktiež veľká.

Úspešnejšie Kumite: Ďalšie medaily pre Žiarčanov

V športovom zápase kumite do bojov prvý zasiahol Šimon Sečkár a aj tu ukázal svoju šikovnosť, keď sa mu podarilo vybojovať bronzovú medailu. V nižších vekových kategóriách si ešte pekne počínala Ester Šišková, ktorá svoj celkovo prvý súťažný duel vyhrala, no v druhom kole sa predsa len prejavila skúsenosť našej súperky a Ester z ďalších bojov vypadla.

V mladších žiakoch mal premiéru Adam Dolnický. Starších súperov sa nezľakol a postupne svojimi víťazstvami sa nakoniec prebojoval do finále. Tu však už nestačil na svojho súpera a tak si z turnaja odniesol striebornú medailu.

V starších žiakoch nastúpili Veronika Viglašská, Zdenko Vanka, Marko Kováč, Erik Sklenka a Natálka Rajčanová. Z medailí sa nakoniec tešili Erik a Natálka.

Natália Rajčanová so zlatom

Erikovi sa podarilo ako na prvom kole Slovenského pohára dostať do repasáže, keď v semifinále prehral s neskorším finalistom. V repasáži už nezaváhal a z turnaja si odniesol opäť bronz.„Natálka nám spravila najväčšiu radosť, keď postupne zdolávala súperky rozdielom triedy a v napínavom finále doslova v poslednej sekunde obrátila stav vo svoj prospech a tak odišla z turnaja neporazená so zlatou medailou,“ teší sa z úspechu Striežovský.

V najstaršej kategórii mladších dorastencov nastúpili Nina Jelžová, Dominika Veisová a Michal Výrostko. Dievčatá mali veľmi silnú kategóriu. Obom sa podarilo prejsť prvým kolom.

Nina v ňom dokonca deklasovala tohtoročnú víťazku svetového pohára 7:0, no v ďalšom kole sme sa už z výhry netešili, keď Dominika podľahla svojej súperke a Nina síce zremizovala s neskoršou víťazkou, no rozhodcovia posunuli do ďalších bojov súperku.

Michal hneď v prvom kole narazil na neskoršieho víťaza, ktorému podľahol. V repasáži sa mu však začalo dariť a tak sa prebojoval až k bronzovej medaile, čím uzatvoril zbierku medailí z tohto turnaja.

Pozrite si aj web úspešných žiarskych karatistov: www.karatezh.sk

II. Kolo Slovenského pohára v karate: Žiarčania získali 6 medailí!
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM