Martin Károly Rôzne

Služba na cintorínoch informuje pozostalých aj o nájomnom

V týchto dňoch sa na cintorínoch v Žiari nad Hronom i v Kremnici nachádza služba, ktorá informuje pozostalých napríklad o nájomnom a tiež dohliada na poriadok. TASR informoval Dušan Reiter zo spoločnosti, ktorá spravuje tri cintoríny v Žiari nad Hron

Ako uviedol, služba každoročne pozostalých napríklad informuje, dokedy majú zaplatené nájomné, alebo ich upozorňuje, že nemajú uzatvorenú nájomnú zmluvu. Cintoríny zvyknú byť tiež otvorené dlhšie. „Závisí to od počasia a počtu návštevníkov.“ Reiter pokračoval, že počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých majú na cintorínoch tiež rôzne zvyklosti. „V Kremnici hrá hudba, v Žiari nad Hronom, okrem hudby, sú vymenovávaní všetci zosnulí za posledných 12 mesiacov.

Podľa Reitera v tomto období umiestňujú na väčšinu cintorínov viac kontajnerov na odpadky alebo je zabezpečený ich častejší vývoz. Intenzívnejšie sa zamerali aj na upratovanie a tiež odpratanie popadaného lístia.

Mestská polícia v Žiari nad Hronom sa podľa jej náčelníka Vladimíra Mališa v týchto dňoch zameriava na pohyb ľudí v okolí cintorínov a na ich príjazdových cestách. Dohliada tiež na poriadok v centre Žiaru a priľahlom okolí.

Zdroj: TASR Foto: Žiar24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM