Stanislav Černák Krimi

Smutné, ale žiaľ pravdivé: Kontrola dopadla alarmujúco, za 4 hodiny nafúkalo až 17 vodičov!

Policajti počas kontroly na našich cestách zistili nelichotivé čísla. Počas štyroch hodín - a to už v dopoludňajších hodinách - nafúkalo až 17 vodičov a muži zákona zadržali dokopy 23 vodičákov!

Ilustračný obrázok k článku Smutné, ale žiaľ pravdivé: Kontrola dopadla alarmujúco, za 4 hodiny nafúkalo až 17 vodičov!

Polícia v Banskobystrickom kraji vykonala v pondelok celokrajskú osobitnú kontrolu na cestách. „Akcia sa konala v dopoludňajších hodinách a zúčastnilo sa na nej celkom 131 policajtov. Počas kontroly bolo zistených celkom 163 dopravných priestupkov,“ prezradila krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Až traja nafúkali viac ako 1 promile

Ako ďalej Vašková informovala, jedným z hlavných cieľov tejto dopravnej akcie bola kontrola zameraná na požívanie alkoholu u účastníkov v cestnej premávke, pričom výsledok je alarmujúci. „U vodičov bolo zistené požitie alkoholu až v 17 prípadoch. V troch prípadoch predstavovala nameraná hodnota alkoholu viac ako 1 promile a v súvislosti s týmito prípadmi bolo začaté trestné stíhanie vo veci ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia pri kontrolách zadržala až 23 vodičských preukazov,“ pokračovala Vašková.

V kontrolách zameraných na alkohol budú pokračovať

„Aj napriek tomu, že polícia prijala prísne opatrenia voči nezodpovedným vodičom, ktorí jazdia pod vplyvom alkoholu, stále sa nájdu vodiči, ktorí aj naďalej porušujú predpisy a ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Polícia bude v takýchto kontrolách aj naďalej nekompromisne pokračovať, nakoľko vzhľadom aj na výsledky poslednej kontroly, je to zo strany polície nevyhnutné, a našou povinnosťou je chrániť ostatných účastníkov cestnej premávky,“ informovala krajská policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM