Barbara Dallosová Správy

Smutný imidž nášho mesta: Prostitútky poznajú aj v Bratislave, policajti sú bezradní!

V minulosti bolo naše mesto známe najmä výrobou hliníka. Zdá sa, že dnes priemysel zatienili služby. A to práve sexuálne. S prostitútkami lemujúcimi hlavný ťah cez Ladomerskú Viesku sa Žiar spája už aj Bratislavčanom a nielen im!

Ilustračný obrázok k článku Smutný imidž nášho mesta: Prostitútky poznajú aj v Bratislave, policajti sú bezradní!
Zdroj: Webnoviny.sk

Pre Žiarčanov už nie sú sporo odeté ženy popri ceste cez Viesku žiadnym prekvapením. V týchto miestach vidieť postávať stále viac a viac dievčat. Svoje pôsobiská rozšírili až po Lehôtku pod Brehmi. Zatiaľ čo pre Žiarčanov sú už dievčatá živiace sa najstarším remeslom bežným úkazom, ľudia ktorí tadiaľto len prechádzajú, bývajú prekvapení.

Jasné, Žiar!

Smutným faktom je, že pokiaľ niekto prechádza cez priemyslenú časť mesta smerom na sever, vidí zo Žiaru práve toto. Aj to vytvára nášmu mestu zlý imidž. Žiarčanka Veronika (24) študovala v Bratislave. Neraz zostala prekvapená, že jej rodné mestečko pozná viac ľudí, než by čakala. ,,Viackrát sa mi stalo že keď som povedala že som zo Žiaru, ľudia reagovali s úškrnom: ,,Jasné, Žiar, tam máte tak veľa k****v!„,“ opisuje Veronika.

Podľa Veronikiných slov to boli obvykle reakcie ľudí, ktorí priamo v meste nikdy neboli. ,,Mala som spolužiakov z Bratislavy a z Nitry, ktorí chodievali na lyžovačky smerom na Kremnicu. Cez Ladomerskú Viesku teda len prešli, a vedeli že vedľa je Žiar. Prostitútky boli vlastne jediné, čo z nášho mesta videli," hovorí.

Čo ak nemajú 18?

Na chodníky rámujúce hlavnú cestu pribúda stále viac mladých dievčat. Výrazný make-up a vyzývavé oblečenie k ich práci patria. Aj preto sa im niekedy veľmi len ťažko háda vek. Ani v prípade, že by plnoleté neboli, sa však nezasahuje ľahko. ,,Takýto podnet sme nedostali, ale v prípade neplnoletosti by mohla byť vyvodená zodpovednosť voči rodičom,„ opisuje postup krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. ,,Prostitúcia sa však len veľmi ťažko preukazuje. Ani keď tieto ženy nastúpia a vystúpia niekomu z auta, nedokazuje to, že vykonávali túto činnosť,“ vysvetľuje hovoryňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM